VELIKI PEH U SUDAČKOJ NADOKNADI: / Španjolska odnijela tri boda s Rujevice

Image

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija, igrači do 21 godine starosti, izgubila je od Španjolske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2017. godine. Furija je u Rijeci bila bolja s 3:2.

17.11.2015.
20:35
VOYO logo

Gosti su na stadionu Rujevica poveli s 1:0 u 19. minuti kada je kapetan Gerard Deulofeu s bijele točke matirao Dominika Livakovića. No, to nije bila jedina loša vijest. Denis Kolinger je, naime, zbog prekršaja na Inakiju Williamsu u kaznenom prostoru dobio izravni crveni karton, tako da je Hrvatska ostala s igračem manje na terenu.

Od 0:3 do 2:3

Izbornik Nenad Gračan je brzo reagirao, pa je u igru ušao Dino Perić, a nastup na Rujevici je završio Nikola Vlašić. No, to nije pomoglo, brojčano nadmoćna Španjolska je nastavila kontrolirati igru i u 42. minuti je uslijedio novi šok za miniVatrene! Asensio je zabio za 2:0 i gurnuo Gračanove izabranike u dodatne probleme. U 54. minuti je već bilo 3:0, svojim drugim pogotkom večeri Deulofeu je nakon velike pogreške Livakovića doveo goste na prag trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činilo se tada da je sve gotovo, ali deset minuta kasnije zaostatak Hrvatske smanjio je Mario Pašalić koji je natrčao na odbijenu loptu. U 81. minuti Josip Radošević je iz jedanaesterca zabio za 2:3, a snage na terenu su se izjednačile jer je Španjolcima isključen Mere koji je napravio prekršaj na Tudoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratnica i prečka

Hrvatska je tada krenula na sve ili ništa, a najveću priliku za izjednačenje je imala u sudačkoj nadoknadi. U istom je napadu tada Kovačić pogodio vratnicu, a potom i Halilović prečku. Koju sekundu nakon toga Dino Mikanović je dobio drugi žuti karton, pa je Hrvatska završila utakmicu s devetoricom, a Španjolska je uzela sva tri boda.

Nakon pet utakmica u skupini 6 vodstvo je preuzela Španjolska s 13 bodova, dok naša reprezentacija ima bod manje. Na Euro će se izravno plasirati samo prvoplasirane momčadi iz svih skupina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo