Krah njemačkog junaka: Jedini spas nudi mu čišćenje zahoda

Sjećate se Andreasa Brehmea? Riječ je o bivšem njemačkom nogometnom reprezentativcu koji je Elfu donio naslov na Svjetskom prvenstvu 1990.

2.10.2014.
10:32
VOYO logo

Prema napisima njemačkih medija, danas 53-godišnji Brehme je u velikim financijskim problemima, nagomilao je dug veći od 200.000 eura i u opasnosti je da ostane bez svoje kuće.

Bez stalnog posla je već posljednjih osam godina, a inicijativu za njegov spas pokrenuo je bivši mu trener Franz Beckenbauer. Ubrzo potom stigla je poslovna ponuda drugog bivšeg nogometaša Olivera Straubea, vlasnika tvrtke koja je specijalizirana za čišćenje i održavanje zahoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Eh0heOmKJnM

"Voljni smo mu ponuditi posao čistača u našoj firmi. To bi pomoglo njegovom životu i njegovom imidžu", objasnio je Straube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom igračke karijere Brehme je igrao na poziciji lijevog beka. Između ostalih, branio je boje Kaiserslauterna, Bayerna, Intera i Zaragoze, a dres njemačke reprezentacije obukao je 86 puta i pritom postigao 8 golova, od kojih je svakako najvažniji onaj protiv Maradonine Argentine u finalu Mundijala.

Pokušao se Brehme baviti trenerskim poslom, te je vodio Kaiserslautern, Unterhaching i Stuttgart, ali je bez trenerskog angažmana od 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo