Krađa koja je ušla u legendu grada Zagreba!

'Moj dres s brojem deset bio je izložen u poznatom restoranu 'Karaka' moga prijatelja Kremenića. I, zamislite, netko je provalio u restoran i sve ostavio netaknuto, a odnio samo – desetku!

28.3.2011.
12:47
VOYO logo

Marko Mlinarić jedna od onih istinskih legendi Dinama, slavni kapetan koji je u plavom dresu upisao čak 613 nastupa i zabio 174 pogotka. Mlinka danas ima 51 godinu i rado se prisjeća tih dana ponosa i slave, kao i svoje prve utakmice za Dinamo.

"Bilo je to u proljeće 1978. godine u Osijeku. Imao sam 17 i pol godina, ušao sam umjesto Ivice Poljaka. Vodio nas je trenerski trojac Antolković, Bazić, Kobešćak. Tada sam još igrao lijevo krilo, a već u sljedećem nastupu, protiv Čelika u Zagrebu, postigao sam prvijenac u pobjedi 3:1", prisjeća se jedna od najvećih Dinamovih desetki, ljubimac trenera, suigrača, navijača...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ne baš svih trenera, barem ne onih koji su ga vodili izvan Dinama. Zbog jednoga i danas proklinje 1982. godinu...

"Prije godinu i pol bio sam u Beogradu na pokopu nekadašnjeg Dinamova povjerenika Todorovića i jedan mi je beogradski novinar tada kazao: "Mlinka, da si igrao za Zvezdu, imao bi 100 nastupa za reprezentaciju!" Ja mislim da ih ne bi bilo 100, ali bi barem 50. Da, to što me Miljanić nije vodio na SP u mojoj najboljoj sezoni rana je koja i danas peče", kaže Mlinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavna 1982. godina bila je tako jednako i okrutna.

"Ne samo da nisam išao na SP u Španjolsku nego smo i u finalu kupa izgubili od Zvezde. Jako mi je to teško palo jer bismo bili prva Dinamova generacija s dvostrukom krunom. Ali, sve je ipak lakše kad se sjetim šampionskog pohoda s Ćirom, tih nezaboravnih utakmica. Ona protiv Zvezde u Zagrebu, pobjeda 3:0, možda je i najdraža u životu", tvrdi Mlinarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šampionski dres iz 1982. godine više nema, iz jednostavnog razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Desetka je bila izložena u poznatom restoranu "Karaka" moga prijatelja Kremenića. I, zamislite, netko je provalio u restoran i sve ostavio netaknuto, a odnio samo – moj dres!. Dinamu sam dao najbolje godine, nikad se nisam štedio, uvijek sam mu bio privržen".

I danas je profesionalac u Dinamu, radi individualno s mlađim kategorijama. Sin Ivan ima 21 godinu i student je novinarstva. Nogomet igra za svoju dušu, amaterski, u zagrebačkom Zelengaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo