KOVAČIĆ PROGOVORIO O ODNOSU S MODRIĆEM PA NAJAVIO: / 'Protiv Portugala na Poljudu idemo po pobjedu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Unatoč porazu od 'tricolora', Vatrenima za utjehu ostaje činjenica da je Portugal pobijedio Švedsku pa je situacija u kontekstu trećeg mjesta na ljestvici ostala nepromijenjena

15.10.2020.
13:16
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Francuske još su jednom svladali Hrvatsku i sinoć došli do šeste pobjede u osam dvoboja s Vatrenima, nakon što su u dvoboju 4. kola skupine 3 elitnog razreda Lige nacija na Maksimiru slavili sa 2:1. Bio je to ukupno osmi međusobni sraz ove dvije reprezentacije i šesti poraz naše izabrane nogometne vrste.

Svoje viđenje utakmice podijelio je putem službene stranice HNS-a Mateo Kovačić. Kovačić je u dvoboju s aktualnim svjetskim prvacima pokazao kvalitetu i moć, a Hrvatska postala puno okomitija i opasnija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Baš šteta, mislim da smo bili bolja momčad tijekom devedeset minuta. Na žalost, opet smo primili dva čudna gola, ali… Uvijek isto protiv Francuske. Nadam se da će nam se ova dobra igra vratiti, jer opet imamo jako dobru momčad.”, kaže Mateo Kovačić koji je u tandemu s kapetanom Lukom Modrićem diktirao ritam igre Vatrenih.

“S Lukom se već dugo poznajem, ja znam kako on igra, on zna mene, i s te strane nam se lakše nadopunjavati. Međutim, mislim da je cijela momčad bila dobra, ne treba nikoga posebno izdvajati. Ponavljam, odigrali smo dobru utakmicu, ali, na žalost, rezultat nije bio dobar. Nadam se da će se i to promijeniti.”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić u kontekstu ambicija Vatrenih do kraja Lige nacija ne želi govoriti kroz prizmu još jednog posrtaja Švedske kao izravnog konkurenta u borbi za treću poziciju na ljestvici.

“U redu, ostala nam je određena komocija zbog još jednog poraza Šveđana, ali Hrvatska nije momčad za treće mjesto. Pokazali smo da se možemo nositi s Francuzima, u Portugalu smo, doduše, odigrali jako slabu utakmicu uz jako loš pristup, ali to se više neće ponoviti. Dakle, ići ćemo na pobjedu protiv Portugala na Poljudu. Ponavljam, imamo jako dobru momčad i ako ovako nastavimo, možemo daleko dogurati.”, zaključio je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAGREB JE SINOĆ BIO POSLJEDNJI BASTION NOGOMETA KAKVOG SMO POZNAVALI: /

Svjetski prvaci ostali u čudu; 'Konačno smo to osjetili'

Image
ZAGREB JE SINOĆ BIO POSLJEDNJI BASTION NOGOMETA KAKVOG SMO POZNAVALI: /

Svjetski prvaci ostali u čudu; 'Konačno smo to osjetili'

Uremović zahvalio navijačima

Nakon utakmice se oglasio i Filip Uremović.

“Poslije svakog poraza je teško bilo što pametno reći. Kontrolirali smo cijelu utakmicu, imali puno više prilika, puno boljih situacija i… Na kraju oni doslovno iz tri udarca zabiju dva gola i uzmu tri boda. Što je, tu je, život ide dalje, moramo naučiti neke lekcije i pouke iz ovoga i okrenuti se sljedećim utakmicama. Vidjeli smo da možemo i ovo se, kad, tad, mora vratiti. Jer… Ispostavilo da smo u sve tri posljednje utakmice protiv Francuza, u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, i sada u ovim dvjema utakmicama u Ligi nacija, bili bolji protivnik, a na kraju ipak izgubili. Uvjeren sam da će nam se vratiti negdje kada bude puno bitnije.”, kaže Filip Uremović koji ni u jednom trenutku svoga, relativnog kratkog razdoblja među Vatrenima, nije pokazivao znakove impresioniranosti. Dokazao je to i u beskompromisnim duelima s kvalitetnim francuskim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Budući da igram u ruskoj ligi, nisam naviknut na takvu kvalitetu igrača, ali jednostavno dajem sve od sebe i idem sto posto za dres reprezentacije i na kraju mi se to vrati. Što se moje igre tiče, mogu biti zadovoljan, ali naravno da neke stvari moram poboljšati. Vjerujem da ću u nadolazećem razdoblju biti još bolji.”

Hrvatska je poslije dugo vremena igrala domaću utakmicu pred publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Napokon! Zahvaljujem se svakom našem navijaču koji je došao u Maksimir, navijanje je bilo prekrasno, nadam se da će na sljedećim utakmicama biti još više naših navijača.”.

Unatoč porazu od “tricolora”, Vatrenima za utjehu ostaje činjenica da je Portugal pobijedio Švedsku pa je situacija u kontekstu trećeg mjesta na ljestvici ostala nepromijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Eto, barem nešto, još uvijek smo na trećem mjestu. Naravno da uvijek težimo biti prvi, ali idemo dalje. Vjerujem da ćemo u utakmicama što slijede biti sve bolji.”, zaključio je Uremović.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo