Konačno otkriven glavni razlog neuspjeha Vatrenih u Brazilu!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač progovorio je u intervjuu za Dnevni avaz o nastupu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, o kvalifikacijama za Euro, huliganizmu,

26.12.2014.
11:59
VOYO logo

Reprezentacije Hrvatske i BiH nastupile su ljetos na SP- u u Brazilu, ali bez previše uspjeha. Obje su se momčadi vratile kući već nakon prvog kruga iako su ambicije bile veće, a Kovač je pokušao objasniti što je razlog posrtanja.

"Nijedan trener, u bilo kojem sportu, nema čarobni štapić pa da njime može rješavati sve želje i barijere. Stvaranje momčadi je proces i nema tog trenera koji ne želi pobjede i pobjede. No, da se do toga dođe, mora se dosta toga poklopiti, ostvariti zacrtano… Koliko god vjerovali u svoje mogućnosti, u sportskim natjecanjima treba i svojevrsna naklonost sreće. Mi je, a kada to kažem mislim i na Hrvatsku i na BiH, nismo imali", izjavio je Kovač za Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon SP-a hrvatskoj je reprezentaciji krenulo puno bolje, pa je tako u četiri utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj osvojila deset bodova, a neporažena se vratila i s teškog gostovanja u Italiji (1:1).

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doigravanje s Islandom došlo mi je prebrzo, a nekako i nastup na Mundijalu. Nakon zajedničkog rada, vidljivo je po svemu, počevši od rezultata, da dečki sve više i više napreduju i uspijevaju odrađivati ono što je stavljeno pred njih. Već sam rekao da je stvaranje momčadi proces koji zahtijeva vrijeme i strpljenje. Negdje to ide brže, bezbolnije, manje primjetno, ali nismo svi u istim pozicijama. Mi nemamo stotine igrača koji mogu ravnopravno konkurirati za nacionalni dres, izbori su nam uži nego drugima."

Otkrio je potom 43-godišnji stručnjak i koje su mu najdraže utakmice u igračkoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

"Izdvojio bih onu reprezentativnu 2007. godine i pobjedu nad Engleskom na Wembleyju, što je nekako najljepša priča u mojoj karijeri. Za primjer je i utakmica u dresu Bayerna 2001. kada smo pobjedom nad Boca Juniorsima osvojili Interkontinentalni kup."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još je jednom Kovač prokomentirao i nerede koje su izazvali hrvatski navijači na spomenutoj utakmici protiv Italije u Milanu.

"Protiv sam svakog nasilja, ma kako se ono zvalo. Kako to spriječiti, stvar je institucija, jer se sjedenjem prekriženih ruku neće napraviti nikakvi pomaci. Ima tu bezbroj mogućnosti, počevši od edukacije navijača, razgovora…"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O ideji pokretanja regionalne lige koja se svako malo spominje Kovač ima jasno mišljenje.

"Ne, nisam pobornik te ideje. Bolje je da svaka država ima svoju ligu, neka se zna tko je prvak svoje zemlje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo