KOVAČ KONAČNO OTKRIO PRAVU ISTINU: / Nema više tajni. Evo zašto je i zbog koga morao napustiti Bayern

Image
Foto: Profimedia

Kovač je dobio otkaz u bavarskom klubu koncem prošle godine, nakon manje serije loših rezultata, ali prije svega zbog kaotične situacije u svlačionici

3.8.2020.
18:41
Profimedia
VOYO logo

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener posrnulog francuskog prvaka Monaca, Niko Kovač, konačno je otkrio zašto je, odnosno, zbog koga je morao otići iz Bayerna.

Kovač je dobio otkaz u bavarskom klubu koncem prošle godine, nakon manje serije loših rezultata, ali prije svega zbog kaotične situacije u svlačionici i "izdaje" nekolicine igrača. Puno je bilo nagađanja nakon Kovačeva odlaska o tome tko je najviše kumovao njegovu otkazu, ali se hrvatski trener do sada nije očitovao i imenovao glavnog krivca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Samo dva dana nakon što je postao trener Monaca, hrvatski stručnjak Niko. Kovač imao je premijeru. Njegova momčad odigrala je primateljsku utakmicu s belgijskim St. Liegeom. I nije se proslaivo. Monaco je u 20. minuti poveo golom Geubbelsa, a Belgijcu su u samoj završnici kreirali preokret. Avenatti je zabio u 89., svoj pri gol a u trećoj minuti sudačke nadoknade dru za konačnih 2:1.

Presudio mu Muller

No, sve je nekako krenulo nizbrdo za Kovača nakon što je počeo zanemarivati klupsku legendu i trenutno najboljeg igrača Bayerna, Thomasa Mullera. Tim si je potezom vjerojatno presudio jer navukao je bijes navijača i velikog dijela momčadi, a na koncu se Uprava ipak morala prikloniti njima.

Kovač je sada za L'Equipe otkrio kako je doista igrnorianje Mullera bilo presudno. "Ako ne igrate, nezadovoljni ste. Ako ste zvijezda i ne igrate, vrlo ste nezadovoljni i pritisak na trenera je veći. Nije bilo lako voditi Bayern, ali naš posao je bio osvajati trofeje i uzeli smo ih tri. Shvatio sam što se dogodilo i to iskustvo će mi pomoći da budem bolji trener", kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo