PRIZNAO JE

KOVAČ KONAČNO OTKRIO PRAVU ISTINU: Nema više tajni. Evo zašto je i zbog koga morao napustiti Bayern

Kovač je dobio otkaz u bavarskom klubu koncem prošle godine, nakon manje serije loših rezultata, ali prije svega zbog kaotične situacije u svlačionici

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije i aktualni trener posrnulog francuskog prvaka Monaca, Niko Kovač, konačno je otkrio zašto je, odnosno, zbog koga je morao otići iz Bayerna.

Kovač je dobio otkaz u bavarskom klubu koncem prošle godine, nakon manje serije loših rezultata, ali prije svega zbog kaotične situacije u svlačionici i “izdaje” nekolicine igrača. Puno je bilo nagađanja nakon Kovačeva odlaska o tome tko je najviše kumovao njegovu otkazu, ali se hrvatski trener do sada nije očitovao i imenovao glavnog krivca.

ProfimediaFoto: Profimedia

Presudio mu Muller

No, sve je nekako krenulo nizbrdo za Kovača nakon što je počeo zanemarivati klupsku legendu i trenutno najboljeg igrača Bayerna, Thomasa Mullera. Tim si je potezom vjerojatno presudio jer navukao je bijes navijača i velikog dijela momčadi, a na koncu se Uprava ipak morala prikloniti njima.

Kovač je sada za L’Equipe otkrio kako je doista igrnorianje Mullera bilo presudno. “Ako ne igrate, nezadovoljni ste. Ako ste zvijezda i ne igrate, vrlo ste nezadovoljni i pritisak na trenera je veći. Nije bilo lako voditi Bayern, ali naš posao je bio osvajati trofeje i uzeli smo ih tri. Shvatio sam što se dogodilo i to iskustvo će mi pomoći da budem bolji trener”, kazao je Kovač.

Povratak na Net.hr