Jako lo��e vijesti iz Brazila: Vatreni završio na štakama

Dan nakon susreta protiv Australije i pobjede od 1:0 pred novinare su izašli Ivan Rakitić i pomalo ljutiti izbornik Niko Kovač.

7.6.2014.
17:27
VOYO logo

Najbitnije pitanje bilo je ono o Danijelu Pranjiću. Kakva je situacija?

"Pranjić je ujutro bio na štakama i ne izgleda dobro. Mora na dodatne pretrage u Salvador. On nam je jako bitan igrač, ali imamo alternativu u Šimi Vrsaljku koji je protiv Australije bio dobar", rekao je Kovač i otkrio svoje nezadovoljstvo pristupom Australaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako sam ljut jer nisu ispoštovali dogovor. Rekli smo si da će ovo prijateljska utakmica, a oni su igrali jako grubo", naglasio je Kovač.

"Budemo li saznali da je upitan Pranjićev nastup na SP-u, tražit ćemo neko drugo rješenje", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sada se sve misli mogu okrenuti ogledu s domaćinima svjetske smotre, Brazilcima, koji su u svojoj posljednjoj prijateljskoj utakmici pobijedili Srbiju 1:0.

"Imam taktičku percepciju kako ćemo nastupiti, a čista slika o tome tko će igrati ovisi o zdravstvenom stanju. Gledali smo prvo poluvrijeme Brazila protiv Srbije, vidio se njihov umor, vidjelo se da je pritisak ogroman, vidjeli smo da je bilo nezadovoljnih navijača. Brazil ne samo da mora pobijediti, nego Brazil mora i igrati lijepo i to nam može ići u prilog. Što duže rezultat bude pozitivan za nas, to će njima pritisak biti veći. Želimo im što dulje otežavati situaciju, pa što bude. Sigurno nećemo parkirati autobus pred vratima, nego ćemo u pojedinim trenucima tražiti svoju igru prema naprijed", govori Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od zadnjih 16 utakmica Brazil je pobijedio u njih 15, izgubio je samo od Švicarske. No, jučerašnja je utakmica pokazala da Brazilu može biti teško ako se protivnik dobro postavi. Još ćemo analizirati njihovu utakmicu protiv Srbije i smatram da se možemo nositi s Brazilcima", dodao je.

Odgovorio je hrvatski izbornik i na pitanje o Sammiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja imam viđenje Sammira kao mirnog momka, koji ne priča mnogo, ali radi vrlo ozbiljno i sretan sam što imam tako klasnog igrača. Nadam se da će nastaviti tim putem jer smo vidjeli koliko ima znanja. Drago mi je da mogao odigrati pola sata pred svojom publikom i svojom obitelji, to je odradio vrhunski", rekao je.

Potom je riječ preuzeo Rakitić. Brazil je favorit ne samo Skupine A, već i cijele svjetske smotre. Stanovnici zemlje domaćina očekuju novi naslov prvaka svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo prvenstveno misliti o svojoj igri, a tek onda o Brazilu. Naravno, to će biti prva utakmica Svjetskog prvenstva i cijeli će nas svijet gledati, ali mi želimo pobjeđivati i probati proći skupinu. Igrati protiv Brazila u Brazilu poseban je osjećaj, svakako", naglasio je hrvatski reprezentativac.

"Pritiska će biti, pozitivnog, ali neće nam to biti šok. Nama je velika stvar što smo uopće na Svjetskom prvenstvu i moramo uživati u svakom trenutku. Moramo se opustiti, dobro pripremiti i odigrati svoju utakmicu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo