VIDEO: / Senzacija svih senzacija! Engleska ide kući, a Italija drhti!

Kostarikanska nogometna reprezentacija kreirala je još jednu senzaciju na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. U 2.

20.6.2014.
11:08
VOYO logo

U skupini u kojoj su tri nekadašnja svjetska prvaka tako je prva nokaut-fazu osigurala momčad koja je bila smatrana autsajderom! I ne samo to. Pobjeda Kostarike znači da Engleska više nema ni matematičke šanse za plasman u drugi krug.

Izabranici Jorgea Luisa Pinta u prvom su kolu senzacionalno pobijedili Urugvaj (3:1), a jednako su hrabro ušli i u okršaj protiv Italije. Već u sedmoj minuti Celso Borges je imao dobru priliku, ali je pucao glavom preko gola. Slabi Talijani su malo živnuli tek nakon pola sata utakmice i tada je dvije šanse imao Mario Balotelli. Najprije je sam izbio pred suparnički gol, ali njegov pokušaj loba nije bio uspješan, a nekoliko trenutaka kasnije je pucao iz daljine, međutim njegov je udarac obranio Keylor Navas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/MT65rOKw7Q6/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Ponovno je nakon toga udarila Kostarika. Najprije je povratnik Gianluigi Buffon obranio sjajan daljinski udarac Christiana Bolanosa, a potom je sudac Enrique Osses oštetio Kostarikance, propustivši svirati jedanaesterac nakon što je Giorgio Chiellini srušio Joela Campbella. Nije to, ipak, omelo Pintove trupe koje su u pretposljednjoj minuti prvog dijela došli do zasluženog vodstva. Junior Diaz je nabacio s lijevog krila, a Bryan Ruiz je na drugoj vratnici pucao glavom i od prečke poslao loptu iza Buffonovih leđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski izbornik Cesare Prandelli pokušao je u nastavku razbuditi svoju momčad uvođenjem Antonija Cassana, Lorenza Insignea i Alessija Cercija. Bili su ''azzurri'' nešto bolji, ali do izjednačenja nisu došli, pa će za četiri dana protiv Urugvaja odlučivati o drugom putniku u osminu finala iz ove skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo