NE IZGLEDA DOBRO

KOSOVU PRIJETI PETOGODIŠNJA SUSPENZIJA SA SVIH NATJECANJA: Napravili su nešto što FIFA i UEFA nikom ne praštaju

Suspenzija Kosova puno će pomoći reprezentaciji Sjeverne Makedonije koja je s njima trebala igrati u doigravanju Lige nacija, no Makedonci bi se mogli plasirati izravno u finale doigravanja

Nogometni savez Kosova pred ogromnom je suspenzijom, javljaju tamošnji mediji. Kosovari bi mogli biti dvije do pet godina suspendirani sa svih natjecanja koje organiziraju FIFA i UEFA.

Ne bi to bio prvi put da FIFA kažnjava neku reprezentaciju zbog uplitanja politike u sport. Kazne su izrečene u dva navrata, 2014. godine suspendirani su Nigerijci, a 2013. godine Kamerun.

[FOTO] JESTE LI VIDJELI ŠTO JE MAMIĆ OBJAVIO NA FEJSU? Nije ni približno zanimljivo kao ono što je istovremeno objavio Dinamo

Razlog je, kako izvještavaju tamošnji mediji, pokušaj smjene predsjednika njihovog nogometnog saveza Agima Ademija te uplitanje politike u sport, što je u potpunosti protivno preporukama krovnih nogometnih organizacija.

Suspenzija Kosova puno će pomoći reprezentaciji Sjeverne Makedonije koja je s njima trebala igrati u doigravanju Lige nacija, no Makedonci bi se mogli plasirati izravno u finale doigravanja.

Ta se utakmica trebala odigrati 26. ožujka sljedeće godine.

Povratak na Net.hr