UOČI OKRŠAJA S VATRENIMA

KOSOVARE ZAHVATILA EUFORIJA: Svakom igraču po 100.000 eura u slučaju senzacije!

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak igra drugu utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. U albanskom Skadru će igrati protiv Kosova, a u najmlađoj europskoj državi vlada ogromna euforija.

Iako se utakmica 2. kola skupine I neće igrati na Kosovu, jer u zemlji nema stadiona koji odgovara standardima UEFA-e, već u susjednoj Albaniji, svih 17.000 ulaznica je razgrabljeno za sat vremena. Kosovari su optimistični, vjeruju da nisu bez izgleda protiv Hrvatske, posebno nakon što je naša reprezentacija zbog ozljeda ostala bez Modrića, Rakitića, Pjace i Lovrena.

Glavna meta Euro 2020.

Čim je Kosovo dobilo dozvolu UEFA-e i FIFA-e da zaigra u kvalifikacijama, u zemlji je zavladala velika euforija. Čak tolika da je, prema napisima lokalnih medija, predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokkri, nekadašnji napadač Prištine i Partizana, obećao 100.000 svakom igraču u slučaju senzacionalnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.

IZBORNIK KOSOVA NIJE HTIO NAPADATI VUKOVAR! Srbima se ispovijest nije svidjela: ‘On se samo dodvorava Hrvatima’

NEKAD JE IGRAO ZA VATRENE, A DANAS KAŽE: ‘Bit će teško, ali očekujem da će Kosovo pobijediti Hrvatsku’

Naravno, u skupini s Hrvatskom, Turskom, Islandom, Ukrajinom i Finskom izgledi za takvo što nisu veliki, ali očito su u mladoj državi vrlo optimistični. No, u reprezentativnom stožeru, na čelu s izbornikom Albertom Bunjakijem, redom ističu da im je glavna meta Europsko prvenstvo 2020. godine.

Povratak na Net.hr