GRB POSVAĐAO I NAJBLIŽE SUSJEDE: / 'Dok ne uklone ustaški grb, nema k nama'

Image
Foto: Screenshot: Facebook

Skandal u Dalmaciji! Načelnik općine Tisno Ivan Klarin zbog ustaškog grba na dresovima MNK Ustanika iz Splita, zabranio je dolazak splitskim gostima u lokalnu dvoranu.

25.11.2015.
14:32
Screenshot: Facebook
VOYO logo

Dalmacija je u šoku! Tako je uvijek kad se politika umiješa u sport. A ovaj slučaj je upravo takav. Naime, tišnjanski Malonogometni klub Jezera trebao je protiv splitskog Ustanika igrati u sljedećem kolu.

Međutim, načelnik općine Tisno Ivan Klarin otkazao je utakmicu i Splićanima zabranio nastup u tišnjanskoj sportskoj dvorani dok god na dresu imaju grb koji veliča NDH i dok kao klub promoviraju zloglasnu ikonografiju na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politički sukob

Da stvar bude bolja ili gora, kako kome, Klarin je ujedno i šef SDP-a u Šibensko-kninskoj županiji, što je izazvalo dodatne polemike u ovom slučaju jer su ga mnogi prozvali "komunjarom" i "čovjekom koji živi u nekim drugim vremenima", a pogotovo je to sve osjetljivo u ovo vrijeme nakon izbora. Klarin je o svojoj odluci obavijestio HNS i Davora Šukera, ali odgovor iz Zagreba još nije dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Doznali smo za tu odluku iz medija i ostali šokirani jer ne želimo miješati politiku i sport. Mi smo svi u općini prijatelji, svi se dobro poznajemo i ne shvaćamo čemu sad svađe. S kolegama iz Splita htjeli smo oko Božića organizirati i prijateljsku humanitarnu utakmicu, ali sad je jasno da nećemo imati gdje igrati s njima", izjavio je kaže Vjekoslav Klarin iz MNK Jezera za portal ŠibenikIN i javno se suprotstavio šefu općine i prezimenjaku.

Načelnik ne popušta ni za milimetar

Naime, Tisno je naselje i središte općine, smješteno dijelom na Tišnjanskom poluotoku, a dijelom na otoku Murteru, 30-ak kilometara sjeverno od Šibenika, a Jezera su mjesto od 1000 stanovnika, na jugoistoku otoka Murtera. Upravno pripadaju općini Tisno te su drugo najveće naselje u općini. Kako je to već običaj u manjim dalmatinskim sredinama, Tišnjani i Jezerani žive u simbiozi i malonogometaši iz Jezera koriste općinsku dvoranu za treninge i ligaške nastupe. No, Klarin ne želi popustiti, ne dok je god grb takav kakav je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"MNK iz Jezera i dalje će primati svaku moguću pomoć od Općine Tisno, a u idućoj proračunskoj godini dobit će i značajno veća sredstva jer imaju sjajne rezultate i ušli su u 2. ligu Jug. No, Ustanik neće igrati ni u dvorani, niti na naša dva igrališta na otvorenom, dok god ne uklone ustaški grb. O tomu sam obavijesti i tajnika kluba Nikšu Pirjaka, kao i predsjednika HNS-a Šukera", stav je Klarina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo