Kompjuterski program riješio dilemu koja muči cijelu Englesku

Ako je suditi po procjenama kompjuterskog sustava Blomberg, novi prvak Engleske bit će Manchester City. Spomenuti program napravio je analizu svih klubova Premierhsipa, s obzirom na cjelokupnu dosadašnju statistiku, te stvorio tabelu lige kakva će biti na kraju prvenstva.

Po procjeni Blomberga, prvak će biti Manchester City, drugi je Chelsea, treći Liverpool i četvrti Arenal. S ovim se sigurno ne bi složio menadžer Arsenala Arsene Wenger koji je bio vrlo impresioniran igrom svoje momčadi i pobjedom 1-0 na gostovanju kod Tottenhama u nedjeljnom derbiju sjevernog Londona.

Topnici su ostvarili nasušno potrebnu pobjedu u utrci za prvaka Engleske, koja već dugo vremena nije bila tako uzbudljiva, jer dobre izglede za osvajanje krune imaju čak četiri momčadi.

Chelsea ima četiri boda više od Liverpoola i Arsenala, ali i utakmicu više od njih. Manchester City ima šest bodova manje od Chelseaja, ali i tri utakmice manje, odnosno dvije manje od Liverpoola i Arsenala.

“Poraz Chelseaja u ovoj rundi, te gostujuće pobjede Liverpoola i Manchester Cityja čine zapravo završni sprint u utrci za titulu vrlo uzbudljivim. Mi smo se pobjedom na White Hart Laneu željeli vratiti u tu utrku i uspjeli smo u tome. Sada smo u dobroj poziciji”, dao je svoju procjenu Wenger i najavljuje šanse za naslov prvaka:

“Još uvijek matematički ne držimo sve u svojim rukama, ali ćemo držati ako nastavimo pobjeđivati. Sada smo usredotočeni samo na prvu sljedeću utakmicu”, zaključio je francuski strateg.

Povratak na Net.hr