Pretužno: Počasna straža BBB-a, slika legende i pred njom Luka Modrić

U petak točno u podne na stadionu u Maksimiru održana je svečana komemoracija za preminulu Dinamovu legendu Josipa Kužu. Posljednji ispraćaj bio je u 14.

21.6.2013.
10:07
VOYO logo

Proteklih su se dana Dinamovi navijači od svog miljenika dostojanstveno oprostili na stadionu, a zatim i na Mirogoju, gdje je bilo posebno emotivno. BBB-i su u dogovoru s obitelji organizirali počasnu stražu te su Kužea odnijeli na mjesto posljednjeg počivališta. Za oproštaj su ispunili obećanje i zapalili 61 baklju, koliko je omiljeni trener imao godina u trenutku smrti.

Na pogrebu se okupio velik broj navijača, ali i predstavnika Dinama i HNS-a, bivši sportaši, političari.... Došli su Zvonimir Boban, Zoran Mamić, Luka Modrić, Eduardo da Silva, Igor Cvitanović, Ćiro Blažević, Tomislav Rukavina, Slaven Zambata, Ante Čačić, Ardian Kozniku, Eto, Milan Bandić, Davor Bernardić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi su i posljednjih dana dostojno obilježili rastanak od omiljenog trenera.

'Uno di noi' ili 'jedan od nas', tako su ga godinama zvali, a tu ljubav mogli smo jasno vidjeti proteklih mjeseci dok je legendarni Dinamov trener bolovao od leukemije. Boysi su spremili transparente podrške, a nakon smrti organizirali su i oproštaj na stadionu. Zapalili su tisuće lampiona na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Maksimira će ponosno stajati i mural u čast Kuži, tijekom četvrtka su ga navijači vrijedno radili, a uskoro bi trebao i biti otkriven.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Maksimiru, na komemoraciji je govorio Dinamov predsjednik Mirko Barišić:

"U ime GNK Dinamo izražavam sućut. Nikad nisam pomišljao da ću pričati na komemoraciji Josipa Kužea. Sudbina je tako htjela, bolest je uzela dragog Jožu. Imao sam čast s njim surađivati dok je bio i igrač i trener. Obrazovan ne samo nogometno, uvijek nasmijan, optimističan. Nastupio je za Dinamo 384 puta. Kao trener bio je prvak s Dinamom 2006., a nekoliko puta smo se rastajali i sastajali s njim... Dinamo je njemu uvijek bio u mislima. Joža je danas na boljem mjestu, a znamo da i od tamo prati Dinamo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Kužeu je nekoliko riječi rekao i Zorislav Srebrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogometna škola Hitrec-Kacijan osnovana je 1967. godine. To govorim zbog toga jer je u tu školu došao jedan neobičan mladić. Visok, mršav, nešto je nosio na leđima. On je nosio jedan glazbeni instrument, bio je polaznik glazbene škole i kako je bilo malo vremena morao je uskladiti vrijeme treninga s muziciranjeml Osjetilo se to kod njega i u posebnom načinu komunikacije sa suigračima i trenerima. Ubrzo je prošao kroz juniore i došao u seniore. Završio je pravni fakultet, trenerske škole, mi smo uvijek u njemu vidjeli nešto posebno. Bio je jedan od najelitnijih predstavnika škole Hitrec-Kacian", rekao je Srebrić i zaključio:

"Kuže je bio i trener, učitelj i odgajatelj. To je taj mladić koji je s violinom dolaziona treninge u Dinamo. Laka ti zemlja, Josipe i počivaj u miru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo