Kolo za pamćenje u Ligi prvaka! Eto rekorda koji su srušeni

Prvih osam utakmica trećeg kola ovosezonskog izdanja nogometne Lige prvaka ući će u povijest.

22.10.2014.
8:53
VOYO logo

Nakon uvjerljive pobjede 7:1 protiv Rome u Ligi prvaka, trener Bayerna Josep Guardiola istaknuo je da rezultat nije pokazatelj razlike u kvaliteti, te da Roma može biti vrlo opasna.

"Ovaj rezultat nije pokazatelj razlike u kvaliteti. Ovo je više kao nezgoda. Ako dopustite Romi da igra, mogu biti vrlo opasni. Ovaj Bayern se razlikuje od Barcelone koju sam vodio, ali oba kluba su vjerovali u moju nogometnu filozofiju i pustili me da radim u miru", izjavio je Guardiola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je lako biti general, ali Roma ima vrlo dobru ekipu. Pokazalo se da nemaju odgovor na naš napadački nogomet i utakmica je vrlo brzo bila odlučena", istaknuo je napadač Bayerna Arjen Robben.

"Taktički gledano to je bila kastrofa i večeras smo bili samo gledatelji. No, to je moja krivica. Bayern je pokazao da nije samo najbolja momčad na svijetu, već i da imaju najboljeg golmana. Moji igrači ne zaslužuju takav poraz i naše samopouzdanje ne smije pasti. Moramo izvući pouke iz ovoga", rekao je trener Rome Rudi Garcia. U utorak navečer postignuto je tako najviše pogodaka ikad u najelitnijem nogometnom natjecanju, kada su u pitanju dani u kojima se odigrava osam utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinoć ih je postignuto čak 40, odnosno 5 u prosjeku po utakmici, a najefikasnije je bilo u Rimu gdje je Bayern ponizio Romu i pobijedio ju sa čak 7:1.

Efikasno je bilo i u utakmici BATE Borisova i Šahtara koju je ukrajinski prvak kojeg kao kapetan predvodi Darijo Srna dobio sa čak 7:0. Bayern je nakon penala Thomasa Müllera postao prva momčad koja je ikad zabila pet golova u jednoj gostujućoj utakmici Lige prvaka, ali njegov je samostalni rekord bio kratkog vijeka, budući je Šahtar srušio taj rekord golom Luiza Adriana u 44. minuti i otišao na odmor sa 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Šahtarova je pobjeda najveća gostujuća u povijesti Lige prvaka uz onu Marseilleovu protiv Žiline prije četiri godine (također 0:7), dok je na diobi drugog mjesta Bayernovo slavlje u Rimu. Bayern dijeli drugu najveću pobjedu sa Lyonom koji je prije tri godine u Maksimiru protiv Dinama slavio također sa 7:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski napadač Šahtara Adriano sinoć je izjednačio rekord Lionela Messija od pet postignutih golova u jednoj utakmici Lige prvaka, a prvi je kojem je uspjelo četiri puta zabiti u prvom poluvremenu, odnosno pet puta ukupno ne nekom gostovanju.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messijev gol Ajaxu u 3:1 pobjedi protiv Ajaxa bio mu je 69. u Ligi prvaka, čime se izjednačio sa Cristianom Ronaldom. Najbolji strijelac natjecanja Raul Gonzalez na kontu ima 71 gol.

Na osmo mjesto vječite ljestvice strijelaca probio se Chelseajev Didier Drogba. Mariboru je zabio svoj 43. gol u natjecanju i izjednačio se s Alessandrom Del Pierom. //cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo