REKORDERI

KOLIKO JE DIEGO COSTA DOBAR? Ovaj podatak otkriva da je u samom vrhu najboljih u povijesti Premier lige

Osam golova u dosad odigranih deset kola engleskog nogometnog prvenstva postigao je Chelseajev Brazilac sa španjolskom putovnicom Diego Costa. Svrstava ga to i na čelno mjesto ljestvice strijelaca u aktualnoj borbi za naslov.

Nakon što je u prošlom kolu postigao gol Southamptonu, i to sjajan s dvadesetak metara udaljenosti, Costa je stigao do brojke od 40 golova u Premier ligi u koju je stigao u ljeto 2014. godine. Potrebno mu je za to bilo odigrati tek 64 utakmice, a navedeno ga smješta među samu elitu strijelaca tog natjecanja. Točnije, na njeno šesto mjesto.

Na podjeli četvrtog nalaze se Nizozemac Ruud van Nistelrooy i Španjolac Fernando Torres koji su do 40. gola stizali u šezdesetim nastupima u engleskom prvenstvu ispred kojih je, pak, bivši Sunderlandov napadač Kevin Phillips kojem su trebale tri utakmice manje od njih za to postignuće.

Najbrži? Dvojica dijele prvo mjesto. Andyju Coleu i Alanu Sheareru, sa 260 postignutih golova najboljem strijelcu Premier lige, potrebno je bilo tek 45 puta izaći na travnjak za postizanje 40 golova.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr