HNS MORA BITI IZDAŠAN

KOLIKO ĆE ZARAĐIVATI DALIĆ? Aktualni izbornik Vatrenih dolazi nakon najplaćenijeg Čačića, a ovdje su i plaće njihovih prethodnika

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije pod čijim je vodstvom izboreno Svjetsko prvenstvo u Rusiji dogovorio je uvjete suradnje s Hrvatskim nogometnim savezom koji će biti verificiranna sjednici idućega tjedna, nakon čega će suradnja između HNS-a i Zlatka Dalića biti potpisana.

O financijskoj strani priče uvjeta o suradnji Hrvatski nogometni savez nije izlazio u javnost, no valja znati da je Dalić izborničku poziciju preuzeo od Ante Čačića u trenucima kada je odlazak na Svjetsko prvenstvo bio pod velikim upitnikom, a upravo je posljednji u nizu bivših izbornika bio taj koji je imao najveća primanja na toj poziciji.

POTVRĐENO: DALIĆ I ŠUKER POSTIGLI DOGOVOR! ‘Zlatko je opravdao povjerenje i vodit će Hrvatsku na SP-u u Rusiji’

Krenuo je Čačić na početku mandata posao obavljati za, javlja tportal.hr, 16,000 eura mjesečno, a kako je Hrvatska nizala dobre rezultate tako je ona i rasla. Nakon Europskog prvenstva Čačić je navodno primao 32,000 eura, a kada se odlazak u Rusiju počeo nazirati narasla je ona i na 60,000 eura mjesečno. Spomenuto je već, u posljednjem ugovoru postojala je i stavka koja se odnosila na prijevremeni raskid prema kojem je HNS dužan Čačiću isplatiti dvanaest mjesečnih primanja. Prevedeno – 720,000 eura ili još malo jasnije gotovo 5,5 milijuna kuna.

Isti izvor donosi i primanja nekih bivših izbornika pa se tako navodi da je Slaven Bilić svoj izbornički mandat počeo odrađivati za 5000 eura mjesečno što je kroz razdoblje od 2006. do 2012. kada je bio na kormilu reprezentacije naraslo na 12,000 eura po mjesecu. Hrvatski nogometni savez plaćao mu je i stan u Zagrebu, navodi tportal.hr.

Njegov nasljednik Igor Štimac navodno ga je naslijedio za 20,000 eura mjesečno s koliko je krenuo i njegov nasljednik Niko Kovač. Kraj mandata na klupi izabrane vrste dočekao je s 5000 eura većim primanjima…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr