UEFA SE OGLASILA

KOLIKA JE KAZNA ZA SREDNJI PRST UPUĆEN TRIBINAMA? Higuain ju je upravo saznao, a ona će razljutiti mnoge

Srednji prst desne ruke visoko podignut u smjeru tribina s navijačima Barcelone, smatralo se, gesta je koja će donijeti drastičnu kaznu za napadača torinskog Juventusa Gonzala Higuaina. Pokazalo se, strahovalo se bez razloga.

Na jednak način na koji je podbacila kompletna talijanska momčad u utorak u utakmici Lige prvaka igranoj na stadionu Camp Nou, podbacio je i njen argentinski napadač, meta zvižduka tribina. Osim uobičajenog razloga da mu se zviždi kao suparničkom igraču, navijači Barcelone imali su još jedan – sjajni je golgeter bivši igrač mrskog im Real Madrida.

PRIJETI MU DRASTIČNA KAZNA: Bivši realovac nije mogao sakriti netrpeljivost prema navijačima Barcelone 

Nakupljena mržnja tako je s jedne strane ispoljavana fućkanjem, a s druge strane gestikulacijom za koju vrhovna nogometna tijela u pravilu nema tolerancije. Ovaj put, Higuain se provukao, potvrdila je Uefa objavivši da protiv Argentinca nije otvorila nikakve disciplinske postupke.

Iznenađuje to, a posebice ako se zna da je prije samo nekoliko dana Fifa zbog istog razloga pokrenula disciplinski postupak protiv engleskog reprezentativca Delea Allija jer je tijekom kvalifikacijskog dvoboja za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke podigao srednji prst.

Uefa je ovaj put ostala nijema.

Točnije, objavljeno je da su oni otvoreni protiv Celtica čiji je navijač utrčao na travnjak i krenuo u fizički obračun s PSG-ovim napadačem Kylianom Mbappeom, PSG-a zbog divljanja navijača i potrganih stolica, odnosno Basela čiji su navijači koristili pirotehniku u utakmici protiv Manchester Uniteda.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr