KLOPP OSIGURAO SUPER POJAČANJE: / Liverpool ruši klupski rekord za zvijezdu koju je Chelsea otpisao

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Cijene na nogometnom tržištu otišle su posljednjih godina u nebo pa i ne čudi da će Liverpool do kraja tjedna srušiti klupski rekord kad je u pitanju plaćena odšteta.

20.6.2017.
16:40
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Egipatski krilni napadač Mohamed Salah (25) došao je na liječničke preglede u Liverpool i samo je pitanje vremena kada će transfer biti i službeno potvrđen. Redsi će, prema navodima BBC-a, platiti Romi 45 milijuna eura odštete i time nadmašiti dosadašnji rekord - 41 milijun eura koliko su 2011. platili Newcastleu za Andyja Carrolla. Salah će ujedno postati i najskuplji afrički nogometaš u povijesti, prestići će budućeg klupskog suigrača Sadija Manea za kojeg je Liverpool lani platio 40 milijuna eura Southamptonu.

Odvukao Romu do drugog mjesta

Salah je u siječnju 2014. prešao iz Basela u Chelsea, ali u londonskom klubu nikad nije dobio pravu priliku. Odradio je uspješne posudbe u Fiorentini i Romi koja je prošlo ljeto i otkupila njegov ugovor. U prošloj je sezoni bio jedna od ključnih figura Rome na njezinom putu do drugog mjesta u Seriji A: upisao je 15 pogodaka i 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jürgenu Klopp je dugo bio na radaru, a sada će ga konačno i imati u svojoj momčadi. Salah će postati drugo pojačanje Liverpoola ovo ljeto, nakon 19-godišnjeg napadača Chelseaja Dominica Solankea, najboljeg engleskog strijelca na nedavnom Svjetskom U-20 prvenstvu na kojem je Gordi Albion uzeo naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo