NAKON DERBIJA

KLOPP: ‘Nismo primili gol i zato – jupiii’; MOURINHO: ‘Ovo je bio najtiši Anfield otkad pamtim’

Bez golova je okončan najveći derbi engleskog nogometa između Liverpoola i Manchester Uniteda koji je, u sklopu osmog kola Premier lige, igran na Anfieldu.

Liverpool je, posebno u drugom poluvremenu, bio bolji, ali vratar gostiju David de Gea je u nekoliko navrata dobrim obranama spasio goste. United je imao samo 35 posto posjeda lopte, najmanje u utakmicama Premier lige od sezone 2003/04, otkad statistička agencija Opta mjeri te podatke.

ŽESTOKA BITKA NA ANFIELDU: Briljantni David de Gea bacio u očaj navijače Liverpoola

Mourinho zadovoljniji

“Nismo igrali onako kako možemo. Počeli smo dobro, ali odjednom uz njihovu obranu više nismo bili dovoljno hrabri, nismo čekali pravi pas. United nije imao prilike, možda dvije u drugom poluvremenu, a De Gea je imao dvije ili tri sjajne obrane. No, na koncu, naša igra nije bila kakva je trebala biti. Međutim, prvi put ove sezone nismo primili gol i zato jupiii”, ispalio je osebujni trener Liverpoola Jürgen Klopp nakon utakmice.

A unatoč niskom posjedu lopte, menadžer Uniteda Jose Mourinho je bio zadovoljan.

“Nismo htjeli ovakav rezultat, ali i ovaj je pozitivan jer smo spriječili izravnog suparnika da uzme tri boda kod kuće. Utakmica je bila teška za obje momčadi, ali u većem dijelu je bila teža za Liverpool. Kontrolirali smo utakmicu i taktički i emotivno, ovo je bio najtiši Anfield otkad pamtim. De Gea je imao dvije sjajne obrane, ali bile su to prilike izvan konteksta. Drugi kandidati za naslov su imali lakši raspored dosad i zato je važno da ostanemo blizu njima, a prilika za pet pobjeda u nizu će već doći”, rekao je Mourinho.

 

Povratak na Net.hr