TREĆA TRANSPLANTACIJA

KLASNIĆ DOBIO JOŠ JEDNU BITKU: ‘Bojao sam se da neće uspjeti, ali život mi se konačno može vratiti u normalu’

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić (37) osjeća se dobro i očekuje povratak normalnom životu nakon treće transplantacije bubrega. Otkrio je to sam u kratkom razgovoru za njemačke medije.

Klasnić je 17. listopada u Zagrebu dobio novi bubreg nakon što mu je prošle godine otkazao drugi presađeni. Otad je tri puta tjedno išao na dijalizu i čekao donora za treću transplantaciju.

NASTAVAK BORBE BIVŠEG VATRENOG: Ivan Klasnić je noćas u Zagrebu dobio novi bubreg

‘Bilo je teško opet prolaziti kroz sve to’

“Bilo je teško treći put prolaziti kroz sve to. Bojao sam se da neće uspjeti, ali zasad sve izgleda dobro. Moj se život napokon može vratiti u normalu”, prenosi Klasnićeve riječi Spiegel.

Prije devet godina Klasniću su dijagnosticirane komplikacije u radu bubrega zbog čega je podvrgnut prvoj transplantaciji. Donor je bila njegova majka, međutim tijelo je odbacilo novi organ, pa je nekoliko tjedana kasnije završio na novoj operaciji. Ovaj je put donor bio otac, presađivanje je bilo uspješno i Klasnić se nakon oporavka vratio nogometu. Međutim, očev bubreg je prestao funkcionirati i umirovljeni 37-godišnji napadač je morao krenuti u novu životnu bitku.

“Uskoro ću ponovno moći piti vodu bez da je moram mjeriti u mililitrima. Još uvijek moram nositi masku za disanje i ne smijem se previše kretati, ali uskoro ću moći”, dodao je bivši Vatreni koji je, prema pisanju, Spiegele ovaj put dobio bubreg od preminule osobe.

Povratak na Net.hr