SLAVLJE NA RUJEVICI

KEK NAKON RUŠENJA MILANA: ‘Ovo je bio pravi europski ‘fight’ koji dokazuje što možemo zajedno, ovo je pobjeda znanja i htijenja’

Trener Matjaž Kek i igrač Josip Elez prokomentirali su uspjeh protiv Milana

Igrači hrvatskog nogometnog prvaka Rijeke svladali su ‘šarenu’ postavu Milana rezultatom 2-0 na Rujevici u utakmici koja niti za jednu momčad nije imala značaj osim onog po pitanju prestiža. Milan je i ranije izborio prolazak skupine, Rijeka se već ranije oprostila od Europske lige.

Susret je prvi za HTV prokomentirao Josip Elez.

VELIKI MILAN OSTAO MALEN NA RUJEVICI: Fantastična Rijeka se pobjedom oprostila od Europe, Puljić i Gavranović su Kekovi junaci

“Odigrali smo odličnu utakmicu, dobro smo stajali na terenu, ostvarili ono što smo dogovorili. Bili smo zgusnuti u sredini i kompaktniji no u prošlim utakmicama. Nije nam padala koncentracija i ovo je rezultat toga. Milan je ime, ali znali smo da sa ovakvom postavom neće biti ono što svi očekuju.”

Nakon njegove želje da preostale utakmice do pauze odigraju na istoj razini pred mikrofonom se pojavio trener momčadi Matjaž Kek.

“Ne pobjeđuje se Milan svaki dan, ovo je bilo zasluženo. Nedostajalo nam je sreće ove jeseni, a ovo je pobjeda znanja i htijenja. Čestitke igračima za slavlje u divnoj atmosferi.”

Nastavio je:

“Rijeku smo doveli do razine na kojoj je na igralištu, tamo se događa ono što je važno. Pobjeda na ljestvici ne znači mnogo, no označava da možemo zajedno. Ova momčad ima potencijala, kad je htijenje ovakvo, onda je ovakav i rezultat. Dobra utakmica, pravi europski ‘fight’ u kojem smo zabili u pravnim trenucima. Drago mi je da su igrači ostavili srce, pokazali znanje i pamet.”

“Jučer sam rekao da rasprodana Rujevica ukazuje na to da nešto dobro radimo. Ranije nam je nedostajalo koncentracije, neću reći sreće, nije to sreća. Dobro smo prezentirali hrvatski nogomet.”

Povratak na Net.hr