Nakon velikog slavlja Rijeke Mađar prosuo biser dana

Trener Ferencvarosa Thomas Doll nakon susreta na Kantridi ponovno je imao smiješak na usnama, iako mu je momčad dvaput organizirano prešla centar te igrala klasičan “bunker”. Doduše, fizički dosta moćan, dosta organiziran, ali golman Rijeke Vargić je mogao naručiti kavu i novine bez ikakvog problema. Smiješan na licu je bio popračen i biserom dana na koji mu je odgovorio slovenski stručnjak na klupi Rijeke Matjaž Kek.

“Smatram da smo prilično solidno igrali protiv uigrane ekipe kao što je Rijeka. Defenziva nam je bila najveći problem, a morali smo više i češće izlaziti prema naprijed. Tempo je bio nešto jači nego u mađarskoj ligi, previše i prebrzo smo gubili lopte. Momčadi nemam što zamjeriti, ali moramo igrati napadačkije. Rijeci smo dopustili previše šansi”, kazao je za Sportske novosti trener Ferencvarosa Thomas Doll koji, očito, ima jako čudne poglede na nogomet. Ferencvaros u ovom dvoboju nije napravio apsolutno ništa, osim sparkiranog “autobusa” ispred svoga gola u koji samo što nisu “ušli” i “zapalili” za Budimpeštu.

Matjaž Kek imao je pravo na dvojako raspoloženje. Minimalna pobjeda je OK, ali moglo je i više s obzirom na šanse. Rijeka je čitavu utakmicu imala inicijativu, napadala, ali gol je zabila iz jedanaesterca tek u 85. minuti.

//www.youtube.com/embed/kDL9rcxEJU0

“Vodimo na “poluvremenu”! Očekuje nas težak uzvrat, dobro da smo zabili na kraju. Bit će tamo lakše, malo više prostora, no treba ući u taj prostor. Oni su imali jedan korner, ali to je njihovo viđenje nogometa, mi smo znali da ćemo igrati na postavljenu obranu. Kramarić je unio živost, onako kako smo planirali”.

Povratak na Net.hr