'ZAJEDNO SMO JAČI'

KATASTROFA UJEDINILA NAVIJAČE: Torcida pozvala članove da pomognu vatrogascima, stižu i BBB-i

Strašni požari koji haraju Dalmacijom mobilizirali su i navijačke skupine. Najprije je Torcida pozvala svoje članove da se stave na raspolaganje vatrogascima, a u večernjim satima su im se priključili i veliki rivali Bad Blue Boysi.

Oko 18 sati su Hajdukovi navijači pozvali sve svoje članove koji su u mogućnosti da se stave na raspolaganje i pomognu vatrogasnim postrojbama i vojsci u borbi protiv vatrene stihije. U dogovoru sa zapovjednikom na požarištu, u tim je trenucima odlučeno da pomoć navijača nije potrebna.

[VIDEO]: APOKALIPTIČNO STANJE, GORE ISTOČNI DIJELOVI SPLITA: Evakuiran trgovački centar, vatrogasci spašavaju stanove, pomažu im građani!

JEZIVI PRIZORI TOTALNOG UNIŠTENJA: Vatra je nemilosrdno gutala sve pred sobom, pogledajte tu pustoš

‘Situacija zahtijeva brzu reakciju’

No, dva sata kasnije se Torcida ponovno oglasila putem Facebooka.

“Današnja situacija zahtijeva brzu reakciju i svu našu pomoć koju možemo pružiti vatrogascima na terenu. Pozivamo sve pripadnike Torcide na zborno mjesto ispred spomenika HOS-a na ST-3 (ispred prostorija 4. Gardijske Brigade) u 20.30 sati. Tamo ćemo sve upute dobiti od vatrogasnog zapovjednika. Obucite duge hlače, duge majice te ponesite marame za prekrivanje lica. Ovaj poziv nije molba nego zapovijed! Torcida Split”, stoji u priopćenju.

‘Bit će vremena za rivalstvo’

Torcidaši, međutim, neće biti usamljeni jer je uskoro stigla i podrška Dinamovih navijača Bad Blue Boysa.

“Bad Blue Boysi dolaze u Split kako bi pomogli Torcidi u gašenju požara koji haraju Dalmacijom. Spominju se i još neka imena navijačkih skupina. Ova dva rivala su zajedno pomagala i u poplavama u Slavoniji! Prije svega Hrvatska! Zajedno smo jači! Ajmo svi zajedno, kao i devedesetih. Bit će vremena za rivalstvo kada sve prođe! Nema predaje! Samo Hrvatska”, objavila je na Facebooku jedna od frakcija BBB-a.

Nešto kasnije svoje su članstvo na pomoć pozvali i vinkovački ultrasi. Torcida je, pak, objavila kako je angažirala autobuse za prijevoz svojih članova koji se okupljaju u sve većem broju.

 

Povratak na Net.hr