KRAJ PRIČE

KARIJERA OBILJEŽENA INCIDENTIMA: Kranjčarov suigrač potjeran iz kluba nakon samo pet mjeseci

‘Zločesti dečko’ engleskog nogometa još jednom je opravdao reputaciju. Nakon samo pet mjeseci Joey Barton (34) je raskinuo ugovor sa škotskim velikanom Celticom.

Bartonova je karijera obilježena nizom incidenata, a u istom je stilu nastavio i u Škotskoj. U rujnu se na treningu sukobio sa suigračem Andyjem Hallidayjem zbog čega je suspendiran na šest tjedana. Škotski nogometni savez je, pak, protiv njega pokrenuo istagu zbog ilegalnog klađenja i prijeti mu dugotrajna suspenzija.

Bio i u zatvoru

Barton je ljetos došao u Rangers kao veliko pojačanje koje je trebalo vratiti klubu stari sjaj, a u tome mu je trebao pomoći i naš Niko Kranjčar koji je igrao s njim i u QPR-u. No, Barton je vrlo brzo upao u probleme s ponašanjem, a Kranjčar se teško ozlijedio, tako da trener Mark Warburton u ovom trenutku nema na raspolaganju nijednog.

Barton je tijekom karijere igrao za Manchester City, Newcastle United, QPR, Olympique Marseille i Burnley. Karijeru su mu obilježili brojni incidenti, a dva puta je bio osuđen zbog nasilja. Proveo je i 77 dana u zatvoru zbog incidenta u centru Liverpoola.

 

Povratak na Net.hr