Kapetan Dinama kaže da Olympiakos nije nepobjediva momčad (ali da nema previše mana)

Dinamo u srijedu navečer u Ligi prvaka gostuje u Pireju kod Olmpiakosa

FOTO: PIXSELL

Nakon poraza u 3. kolu skupine F Lige prvaka protiv grčkog prvaka Olympiacosa, na redu je novi europski ispit s istim protivnikom. U srijedu od 20.45 na Karaiskakisu Modri žele do važnih bodova, ključnih za proljeće u Europi.

Kad su izvučene skupine Lige prvaka, Olympiacos je u Maksimirskoj 128 označen kao glavni Dinamov konkurent za treće mjesto u skupini, koje jamči nastup u Europskoj ligi i, samim time, proljeće u Europi, taj Modri san koji je nedosanjan već dugih 46 godina.

Boli ih poraz

Poraz 1-0 od Olympiacosa još uvijek boli dinamovce jer su njime kompromitirali svoje šanse za europsko proljeće. Prvak Hrvatske ravnopravno je parirao prvaku Grčke, ako ne i bio bolji veći dio utakmice. U prvih 20 minuta potpuno je stisnuo crveno-bijele na njihovu polovicu.

No, bijeg Ideye Browna u 79. minuti i njegov gol iz mrtvog kuta koji, ruku na srce, najviše na dušu ide golmanu Eduardu, rastužio je Maksimir. Kapetan Dinama Domagoj Antolić nikako ne može zaboraviti tu utakmicu, još je vrti u glavi.

Antolić u duelu s Masuakom tijekom prve utakmice s Olympiakosom
Antolić u duelu s Masuakom tijekom prve utakmice s Olympiakosom PIXSELL

“Odigrali smo jako dobru utakmicu, imali smo puno prilika, dvije stative od koje sam ja jednu pogodio. Odigrali smo jako dobro taktički, disciplinirano, trkački i jednostavno nije nas nagradilo. Grci su jako disciplinirani i jedna jako dobra momčad koja nas je u toj utakmici samo čekala da se otvorimo i iskoristili su jednu od svoje dvije šanse u toj utakmici”, počinje priču Antolić.

Razmišlja o stativi

Antolić je u 52. minuti imao sjajnu priliku. Soudani je ukrao jednu loptu, povukao, proigrao Antolića koji kad je došao do lopte i oči u oči s vratarom Robertom, pogodio stativu. “Kad sam već pogodio tu stativu naravno da sam počeo razmišljati jesam li mogao bolje reagirati, možda biti hladnije glave, ali što je, tu je. Taj igrač Olympiacosa mi je uklizao malo, dirao tu loptu koja je promijenila smjer i promašio sam”.

Sad je na redu nova utakmica s prvakom Grčke. Olympiacos je u odličnoj formi, u prvih osam kola grčkog prvenstva ostvarili su maksimalna 24 boda.”Jaki su, stvarno su jaki. To pokazuju i njihovi rezultati u grčkom prvenstvu i Ligi prvaka. Ali, mi smo pokazali da se da igrati s njima. Nisu oni izvanzemaljci. Ova utakmica koju smo odigrali u Maksimiru pokazatelj je kako trebamo igrati u Grčkoj. Njihova najjača snaga su defanzivni blok i disciplina u igri. Slabosti? Uf… nemaju baš previše mana. Ali, da se igrati protiv njih. Nisu nepobjedivi”.

Antolić u velikoj prilici tijekom prve utakmice s Olympiakosom
Antolić u velikoj prilici tijekom prve utakmice s Olympiakosom PIXSELL

Utakmica s Olympiacosom bit će pokazatelj i karaktera izabranika trenera Zorana Mamića. Težak susret, paklena atmosfera na Karaiskakisu. “Očekujemo goropadniji Olympiacos, oni kod kuće igraju stvarno fantastično, uz navijače koji stvaraju fantastičnu atmosferu i sigurno je da će biti drukčija utakmica nego u Maksimiru.

Jer, oni će željeti pobjedu za ostanak u Ligi prvaka, otvorit će se što će nama dodatno otvoriti neke rupe u njihovoj obrani i prigodu za kontru. Jedino što možemo obećati je borba do kraja, do posljednjeg atoma snage. Čeka nas paklena atmosfera, ali to je gušt. Gušt je igrati pred takvom publikom. Poljud je dosta sličan, tako da mislim da ne bi trebalo biti problema s te strane”.

Želi na Euro

Antolić je nakon točno godinu dana ponovno dobio poziv u reprezentaciju Hrvatske. Izbornik Ante Čačić odlučio je kapetana Dinama uvrstiti na popis nogometaša za prijateljski sraz protiv Rusije 17. studenoga na stadionu Kubana u Krasnodaru. Prvu i posljednju utakmicu za A Vatrene, Antolić je odigrao 12. studenoga 2014. na Boleyn Groundu protiv Argentine.

Bio je to onaj prijateljski dvoboj u kojem je Hrvatska povela golom Anasa Sharbinija, a na kraju izgubila s 2-1. Nakon toga, uslijedili su problemi za Antolića. Njegova ozljeda leđa, koja je bila prava enigma u Maksimirskoj 128. jer više liječnika nije moglo ustanoviti o čemu je riječ, udaljila ga je od travnjaka više mjeseci. Kalvarija je konačno završila, Antolić se vratio pod reprezentativno okrilje.

Antolić na treningu reprezentacije
Antolić na treningu reprezentacije PIXSELL

“Jest da me ta ozljeda leđa usporila u vraćanju u reprezentaciju, drago mi je da sam se vratio u formu u kojoj sam bio prije te ozljede i jako mi je drago zbog poziva. Zdravlje je sad, hvala Bogu, dobro. Što se tiče Hrvatske, ponosan sam što mogu biti dio tog velikog društva”.

Sljedeće ljeto bit će u znaku Eura u Francuskoj. I Antolić želi biti dio toga. “Sve ovisi o meni, o mojim igrama, o mojoj formi. Dat ću sve od sebe da budem dio toga i da me Čačić uvrsti na popis. Jako bih htio vidjeti Francusku kao dio reprezentacije na Euru”, završio je Antolić.

Intervju je objavljen u tiskanom izdanju Telegrama 31. listopada 2015.