Vatreni otvoreno priznao: 'Ovo su mi najteži dani u životu'

‘Kada sam preživio rat u Metkoviću, vjerovao sam da to više nikada neću proživljavati. Dobro, nisu oko naše kuće padale granate, ali ne živjeti u svojem gradu, teško je to podnijeti’, kazao je kapetan Vatrenih Darijo Srna o situaciji u Ukrajini.

“Ne možete pojmiti koliko sam emotivno vezan za Donjeck, jedanaest godina nije jedanaest dana ili jedanaest mjeseci. Ovo je jako težak period mojega života, možda i najteži dani u životu. Bez obzira što te adrenalin ‘tuče’ da duplo više daješ za svoj klub i grad, u glavi je kočnica. Istrčavaš na stadion gdje nisu tvoji navijači, pa iako je u Lvovu bilo 20.000 ljudi, srce i duša ti govori da to nije to”, priznao je Srna i istaknuo:

“Ne, ne mogu se koncentrirati na nogomet. Svakog jutra kada se probudim, listam novine Segodnja i gledam TV Ukr. I ja i moja obitelj. Vezani smo uz Donjeck, kćer je trebala početi pohađati međunarodnu školu, a i žena je zavoljela taj grad, živjela je tamo sedam godina, u Kijevu smo ipak stranci.”

Obitelj Srna se sigurno vraća u Donjeck.

“Da, tamo ćemo živjeti. I baš zbog povratka kući predsjednik Ahmetov želi ovu titulu prvaka više nego bilo koju do sada. Ugovori se ispunjavaju, plaća je i dalje prvoga, živimo u centru Kijeva, imamo dva kampa u Kijevu, igramo u Lvovu na novom stadionu, otvorenom za Europsko prvenstvo, koji je predsjednik kupio samo za nas.”

Kapetana Vatrenih bole brojna ispadanja.

“Nisam ja samo u Brazilu, još sam i u Berlinu, Stuttgartu, Gdanjsku, u Portugalu. Ali, nemojmo otvarati stare rane. No, još vruć od utakmice s Meksikom, već u mix-zoni sam rekao: ‘Ovo je neuspjeh ove generacije’. Ova reprezentacija može puno više, ona je morala, podvlačim – morala proći skupinu. Ako idemo u Brazil ne proći grupu, pošto smo išli? I nije to neuspjeh trenera, već i igrača zajedno s njim. Podbačaj, debakl…”, priznao je Darijo u razgovoru za Jutarnji list i nastavio o kritikama javnosti:

“Kritike mora biti! Posebno nakon ovakvog rezultata, kakvi bi to bile emocije, da nitko ne kritizira. Ali, bile su pretjerane. I prema treneru, koji je sedam dana ranije bio odličan, a iza Meksika je postao najobičnija nula. Zatim, trebaju se oprostiti barem šestorica igrača, trebaju doći mladi i novi? I novinari su bili vruće glave kada su to pisali. Pa nema Hrvatska pedeset igrača, nije Hrvatska Brazil. Mogli smo više, mogao sam više, morao sam više. Predbacuju mi – igraš bolje u klubu nego u reprezentaciji? Istina je, imam drukčije suigrače, drukčijeg trenera, igram ofenzivnije, manje se bavim defenzivom, deset godina trenira me isti čovjek. To je automatizam, to je atmosfera.”

Ostatak intervjua, što Srna misli o odlasku Eduarda i Vukojevića, Igoru Štimcu i budućnosti pročitajte ovdje.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr