Omiljeni Vatreni: Od automehanicara do klupske legende

Bivsi hrvatski nogometni reprezentativac Dado Prso nominiran je za najbolju momcad Monaca svih vremena. Tako se legendarni Vatreni, koji je 1997.

3.12.2014.
21:47
VOYO logo

Klub iz Knezevine ce 14. prosinca proslaviti 90. rodendan, a tom ce prilikom biti objavljena najbolja momcad u povijesti kluba u izboru navijaca. Uz Prsu za dva mjesta u napadu konkuriraju Thierry Henry, David Trezeguet, Fernando Morientes, Marco Simeone, Sonny Anderson, Jurgen Klinsmann, Youri Djorkaeff, George Weah, Ramon Diaz, Delio Onnis, Lucien Cossou, Rui Barros i Ramon Diaz. Trenutacno su u vodstvu Henry i Weah. Prso je za Monaco igrao osam godina (1996-2004) postigavsi 35 golova u prvenstvu i europskim kupovima. Proslavio se kada je 2003. u susretu skupine Lige prvaka protiv Deportiva (8-3) zabio cetiri gola.

//www.youtube.com/embed/ah0IjxeXNDg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco je te sezone stigao do finala Lige prvaka u kojem je izgubio od Porta (0-3) a Prso je zabio ukupno sedam golova u 11 nastupam i bio drugi strijelac natjecanja iza Fernanda Morientesa koji je zabio dva gola vise. Zanimljiv je jos jedan podatak iz njegove bogate biografije. Naime, Prso je 1997. godine radio kao automehanicar u francuskom gradu St. Raphaelu, te se nogometom bavio iskljucivo amaterski, da bi u sezoni 1997/98 otisao u Ajaccio gdje je ostao dvije godine. Upravo u Ajacciou pocinje njegov uzlazni put u karijeri, koji ga je odveo prema Monacu gdje je izgradio ime.

Vrijedi istaknuti da je do sada, u idealnoj momcadi Monaca, popunjeno pet mjesta – vratar, te cetiri obrambena igraca, a izabrani su Fabien Barthez, Manuel Amoros, Lilain Thuram, Patrick Battiston i Patrice Evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo