NIŠTA NOVO

KAKVOG LI IZNENAĐENJA, HAJDUK JE OPET KAŽNJEN: Iz Pule tvrde da su torcidaši unijeli baklje u tjelesnim otvorima!?

Disciplinski sudac prve lige Saša Pavličić-Bekić izrekao je kazne za utakmice 13. kola koje su odigrane prošli vikend.

Već prema tradiciji, među kažnjenima je i Hajduk koji nije izbjegao sankcije ni u jednom dosadašnjem kolu. Nakon utakmice protiv Istre 1961 u Puli splitski će klub morati platiti 12 tisuća kuna zbog bakljade koju su napravili njegovi navijači. S deset tisuća kuna je kažnjena i Istra, što zbog pirotehničkih sredstava koje su koristili njezini navijači, što zbog organizacijskih propusta. Domaćini su prodavali ulaznice navijačima Hajduka u slobodnoj prodaji i samim time preuzela dio odgovornosti, pa je zato i kazna Hajduku upola manja nego što bi trebala biti.

Kazna i za Dinamo

Pritom je posebno zanimljivo obrazloženje Istre za propuste. Iz Pule su se očitovali da nisu uspjeli pretražiti pripadnike Torcide koji su, smatraju Istrani, baklje unosili u tjelesnim otvorima. Sudac njihovu žalbu nije uvažio.

Na utakmici Dinamo – Cibalia navijači Modrih na sjevernoj su tribini bacili nekoliko petardi i zapalili desetak baklji, pri čemu su tri ubačene u prostor iza gola. Dinamo je zbog toga novčano kažnjen iznosom od 11 tisuća kuna.

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr