A mogli su imati zvijer od napadača

KAKVA POGREŠKA: Crvena zvezda napravila glupost zbog koje danas lupaju glavom od zid

Fantastični napadač Bayern Munchena, poljski reprezentativac Robert Lewandowski, sinoć je ušao u nogometnu povijest. Lewandowski je u ligaškom srazu protiv Wolfsburga (Bayern je slavio s 5:1) postigao nevjerojatnih 5 golova za svega devet minuta.

No, u njegovoj biografiji postoji jedna zanimljiva priča. Naime, prije devet godina Lewandowski je bio nuđen Crvenoj zvezdi za nikakve novce. Lewandowski je tada htio igrati za 1000 eura mjesečno, no Beograđani su ga odbili.

“Točno je da sam Lewandowskog ponudio Crvenoj zvezdi. Bilo je to 2006. godine i zbog nekih događanja u klubu trenirao sam s drugom momčadi poljske Legije. Na prvom treningu sam vidio zvijer od napadačam dijete od 18 godina koji je imao sve karakteristike vrhunskog centarfora. Kako u prvoj momčadi za njega nije bilo šanse, prema viđenju tadašnje struke Legije, nakon šest mjeseci su mu dali papire i on je otišao iz kluba”, kazao je prije nekoliko mjeseci predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša Srbije Mirko Poledica za Mozzarsport.

robert lewandowski poljska

Zvezdu nije zanimao

I tada je usljedilo nešto zbog čega Crvena zvezda dana vjerojatno lupa glavom o zid.

“On nije imao klub, bio je razočaran. Htio sam da mu pomognem. U to vrijeme sam još bio profesionalni igrač. Pazite sad ovo: Gorana Mazu Vasilijevića sam odlično poznavao, igrali smo zajedno. Uzeo sam telefon i rekao mu: ‘Mazo, imam jedno čudo od igrača iz Legije, uzmite to dijete, pogledajte ga sedam dana’. Ništa ne bi koštao Crvenu zvezdu, pošto sam bio u sjajnim odnosima sa Lewandowskim on bi spavao u mom stanu u Beogradu, međutim… Nisam naišao na reakciju s druge strane. Razumijem da je Lewandowski tada bio totalni anonimus, praktično poluprofesionalac, ali… Zvezdu ništa nije koštalo da  proba. On bi u tom trenutku pristao na ugovor od 1.000 eura mjesečno… “, ispričao je Poledica.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr