LUDA NOĆ NA WEMBLEYU: / United u produžetku slomio Crystal Palace i donio Biliću Europu

Image
Foto: AFP, ADRIAN DENNIS

Uzbudljivo je u subotu navečer bilo u finalu FA kupa koji se odigrao na slavnom Wembleyu. Manchester United slavio je s 2-1 nakon produžetka protiv Crystal Palacea.

21.5.2016.
21:25
AFP, ADRIAN DENNIS
VOYO logo

Ovaj susret s velikom pozornošću pratio je bivši hrvatski izbornik, sad menadžer West Hama Slaven Bilić. Naime, Čekićari su u ovom dvoboju navijali za Manchester United čija pobjeda i osvajanje FA kupa je vodila londonski sastav u Europsku ligu. Crystal Palace, s druge strane, bio je u prilici osvojiti svoj prvi kup u klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fellaini promašio zicer

United je bolje otvorio utakmicu, Crveni vragovi bili su češće pred golom Hennesseya. Prv u veliku prigodu na utakmici u 25. minuti imao je belgijski reprezentativac Maruane Fellaini koji je ostao potpuno sam nakon kornera na pet metara od gola Crystal Palacea, ali loše je pucao.

U 32. minuti nova velika prilika za Crvene vragove! Marcus Rashford, senzacionalni Unitedov tinejdžer (19 godina) sve je obavio sam pa prosljedio na drugu stranu za francuskog reprezentativca Anthonyja Martiala koji je ostao potpuno sam, ali Joel Ward sjajno je blokirao njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni vragovi pogodili spojnicu

Nulom je završilo prvo poluvrijeme, a drugo je donijelo nešto življu utakmicu. U 52. minuti, Valencia je sjajno proigrao Fellainija, a Belgijac je iz čiste prilike pogodio u spojnicu, propustivši tako zabiti gol.

Crystal Palace nijen htio biti samo nijemi promatrač na travnjaku, pa je u 55. minuti Cabaye izveo slobodan udarac, lopta je sretno pala na nogu australskom nogometnom reprezentativcu hrvatskog podrijetla Johnu "Mili" Jedinaku, koji je pucao pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjih 20 minuta dvoboja, Palace se sve više zatvarao, a United je pritiskao. Međutim, unatoč nešto zatvorenijoj taktici, upravo je Crystal Palace bio taj koji je poveo. Fellaini je bio počistio jednu loptu nakon kornera, ali samo do igrača Palacea koji je poslao loptu natrag u šesnaesterac. Puncheon je prvi stigao do lopte i u 78. minuti probio prvu španjolsku reprezentativnu vratarsku jedinicu Davida De Geu za veliko slavlje svojih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije se dugo čekalo na odgovor Crvenih vragova. Samo tri minute poslije, veselje pristalicama Manchestera donio je španjolac Juan Mata. Fellaini je bio spustio jednu loptu prsima, a Španjolac je majstorski zavukao loptu kroz noge Wardu za izjednačenje na Wembleyju. Susret je otišao u produžetak!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

United ostao s igračem manje

U 105. minuti susreta, United je na travnjaku ostao s igračem manje! Smalling je povukao Bolasieja za nogu i dobio drugi žuti karton, odnosno crveni. Manchester United ostao je tako s igračem manje na završetku prvog produžetka.

Samo dvije minute poslije, Crystal Palace promašio je priliku o kojoj će još dugo razmišljati. Dwight Gayle je pucao, ali David De Gea fantastično je reagirao i obranio nogom, tako spasivši svoju momčad pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

110. sretna minuta za Crvene vragove

I onda je došla ta 110. minuta, sretna minuta za Crvene vragove! United je imao napad po desnoj strani, jedna lopta biva ubačena, obrana Crystal Palacea odbila je loptu na vrh šesnaesterca, a Unitedovo krilo Lingard prvo je došlo do nje i silovito ju pospremilo pod prečku i donio sreću sebi, svojim pristalicama i Biliću kojeg je pogodak pogurnuo u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice, Palace nije uspio zabiti gol izjednačenja za lutriju jedanaesteraca.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo