KAKO JE TO RAKITIĆ ODJEDNOM OPET NEZAMJENJIV U BARCELONI? / Pa zapravo, u pozadini je jedna mračna priča

Image
Foto: Profimedia

Pomalo mračna pozadina povratka Rakitića u prvu momčad Barcelone, ali tko se može buniti

14.12.2019.
11:18
Profimedia
VOYO logo

Sve do prije nekoliko dana povremeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je na izlaznim vratima Barcelone, dobivao je minornu minutažu, razvlačilo ga se po medijima i dovodilo u kontekst s Interom, Juventusom, Manchester Unitedom, a sada je čudesno ponovo vraćen u prvu postavu katalonskog diva i djeluje kao da se od tamo neće niti maknuti.

"Kako to", pitao bi se jedan naš poznati reper. Pa stvar, zapravo, čak i nije blisko vezana uz Rakitića. Da, Hrvat je u dobroj formi, trudi se, ignorira kritike i naporno radi, ali zapravo je u momčadi zbog toga što Barcelona ima ogromnih problema s dečkom koji je zamijenio Rakitića već na početku ove sezone i zacementirao ga na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of Barcelona during the UEFA Champions League Group F match between FC Barcelona and Borussia Dortmund at Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain on November 27, 2019, Image: 485231389, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Andrew Surma / ddp USA / Profimedia

Problematični Melo

Trebao je on biti "novi Xavi", novi orkestrator, dubinski playmaker, novi hit-igrač Barcelone, ali čini se kako je Brazilac Arthur Melo ipak ispao, ma koliko on dobro igrao, samo još jedan "zločesti dečko". Posljednji incidenti vezani uz Arthura pomalo su bizarni i ne čudi što je čovjek marginaliziran, odnosno što ne igra i pitanje je kada će igrati.

Prvi problemi s Brazilcem vidjeli su se već prošle sezone kada je čovjek samo 48 sati prije El Clasica otišao na rođendanski Neymarov tulum, a zatim je istu pogrešku napravio i prije tri mjeseca kada je tulumario s Neymarom koji je u Barcelonu došao na sud gdje tuži svoj bivši klub, odnosno, Arthurov aktualni klub. Arthur je viđen kako se opija sa sunarodnjakom i zbog toga je ispaštao u oba slučaja, no, na kraju se ispričao i obećao da više neće pa su mu nekako oprostili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

single club/league/player publications/services.

Arthur Melo of FC Barcelona Barcelona v RC Celta, La Liga football match, Football, Camp Nou, Spain - 9 Nov 2019, Image: 482209895, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists (outside the EU), club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 45 images (+15 in extra time). No use to emulate moving images. No use in betting, games or, Model Release: no, Credit line: Bagu Blanco/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ekstremni sportovi

I to mu nisu jedini grijesi. U listopadu ove godine Arthur se, vrlo nepromišljeno, hvalio vožnjom električnim skuterom, a snimku je postavio na Instagram. Barcelona je zabranila upotrebu ovakvih prijevoznih sredstava zbog dodatnog rizika od ozljeda, a Arthur je zbog toga kažnjen novčano.

Ima dalje. Arthur je, između ostalog, također uhvaćen kako daska na snijegu, a "snowboarding" je također na popisu zabrnajenih stvari iz vrlo očitih razloga. Gotov popis? Ma malo sutra, sada tek ide najbolji dio. Arthur je do prije nekoliko tjedana bio, bez obzira na sve, član prve postave i igrao je sjajno, ali posljednja "ozljeda" izbacila ga je iz momčadi do daljnjeg. Prvenstvano zato što to, tehnički, baš i nije neka ozljeda. Naime, Barcelona je 1. prosinca prijavila Arthurovu ozljedu prepona, ali mnogi su tamošnji mediji bili sumnjičavi pa su se krenuli raspitivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Arthur Melo of FC Barcelona during the match FC Barcelona v RC Celta, of LaLiga, 2019/2020 season, date 13. Camp Nou Stadium. Barcelona, Spain, 9 Nov 2019., Image: 482098763, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights Except Japan, Spain, France and The Netherlands ***, Model Release: no, Credit line: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Mračna priča

Arthur, dakle, može tulumariti i "boardati", ali ne može trenirati i igrati... Sada ga opet nema u planu za nadolazeće akcije, a pitanje je i kada će se vratiti, a uzrok svega mogla bi biti spolna bolest. Naime, trener Ernesto Valverde rekao je da Arthur ima problema s preponama otkad se vratio s prošlog okupljanja reprezentacije, što je bilo još prošlog mjeseca, a španjolski mediji tvrde kako su ti problemi s preponama zapravo - gonoreja.

Spolna je to bolest koja se liječi supstancijama zabranjenima u nogometu što znači da Arthur neće smjeti piti određene lijekove već će morati spolnu bolest liječiti manje invazivnim metodama, a to će potrajati. Za to vrijeme, dok Arthur savladava svoje demone i Barcelona skupa s njim, priliku će, kako imamo prilike vidjeti, dobro iskoristiti Rakitić koji je u prošloj utakmici preuzeo kapetansku traku i već je gotovo nezamjenjiv koliko dobro igra. Pomalo mračna pozadina povratka Rakitića u prvu momčad Barcelone, ali tko se može buniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo