Očajni Bilić

KADA KOLA KRENU NIZBRDO: “Bila je ovo jako frustrirajuća večer”

Sve se činilo idealnim za Slavena Bilića poslije sat vremena prve utakmice 3. pretkola Europske lige. Njegov je West Ham vodio 2:0 protiv rumunjske Astre i činilo se da mirno korača prema sljedećoj rundi. Međutim…

U 59. minuti je James Collins dobio drugi žuti karton i kola su za Čekićare krenula nizbrdo. Ohrabreni s igračem više na terenu Rumunji su krenuli na sve ili ništa i u 71. minuti je Fernando Boldrin smanjio zaostatak, da bi 11 minuta kasnije nesretni autogol Angela Ogbonne izjednačio rezultat na konačnih 2:2.

“Morali smo reagirati bolje”

Kao da to nije bilo dovoljno, Bilić je u sudačkoj nadoknadi isključen zbog prigovora, a ne treba zaboraviti ni da su još u prvom poluvremenu zbog ozljeda morali izaći Joey O’Brien i Enner Valencia. Nakon svega, i ne čudi prva reakcija bivšeg hrvatskog izbornika.

“Bila je ovo jako frustrirajuća večer. Igrali smo dobro do trenutka kad nam je isključen igrač. Collins je napravio profesionalni prekršaj i ne mogu ga kriviti zbog toga, a drugi žuti karton je bio malo prestrogo dodijeljen. Astra nam je nakon toga počela raditi probleme iako smo i mi imali nekoliko kontranapada i prilika. Definitivno smo igrali dobro u prvih sat vremena, ali utakmica traje 90 minuta i morali smo reagirati bolje nakon crvenog kartona”, rekao je Bilić za klupsku televiziju.

“Nisam psovao”

“Rezultat 2:2 je loš i ne možemo biti sretni. Kad tome dodamo i dvije ozljede, frustracija je još veća. Što se tiče moga isključenja, nisam bio sretan sučevom odlukom. Ako je dao karton Collinsu, morao je i njihovom igraču Valericu Gamanu. Nisam psovao, to je sigurno, samo sam ga pitao zašto nije dao karton i on me isključio”, pojasnio je Bilić, dodavši kako je plan i dalje da u uzvratu pruži priliku igračima koji neće startati tri dana kasnije protiv Arsenala u Premierligi.

Povratak na Net.hr