PROMAŠAJ KRALJEVA

‘KADA JE STIGAO U REAL, IZNENADA JE IZGLEDAO STARIJE’: Zidaneov miljenik našao se na novom udaru kritika

Navijači Reala i dalje čekaju da Belgijanac uhvati formu

Belgijski nogometaš Eden Hazard (30) u ljetnom prijelaznom roku 2019. godine postao novi igrač Real Madrida.

LEGENDARNI BERBATOV UDARIO PO ZVIJEZDI REALA: ‘Ne muče njega ozljede, već nešto drugo, treba ga prodati’

Kraljevski klub je za njega Chelseaju platio više od 100 milijuna eura i u Madrid je stigao s reputacijom igrača koji će zamijeniti Cristiana Ronalda, legendarnog napadača koji je ranije otišao u Juventus.

Potpuno podbacio

No, on je od dolaska u Real imao mnogo problema s ozljedama i fizičkom nepripremljenosti pa trener Zinedine Zidane gotovo da nije mogao računati na grača za kojeg je smatrao da će biti novi predvodnik njegove momčadi.

Eden HazardFoto: Profimedia

Hazard je zbog toga bio česta meta kritika navijača i nogometnih stručnjaka, a sada je svoje mišljenje o Belgijancu iznio bivši igrač Zaragoze i Chelseaja, a sada trener Gus Poyet.

Pogrešno vrijeme

Poyet je u razgovoru za Marcu rekao da je Hazard u real stigao prekasno, da bi situacija s njim bila puno drugačija da je došao godinu ranije, 2018.

Gus PoyetFoto: Profimedia

“To me jako boli. Ona godina kada je Cristiano Ronaldo otišao bilo je idealno vrijeme da ga Hazard zamijeni, imao je sjajnu sezonu s Chelseajem”, rekao je Poyet pa nastavio:

“Kad je Hazard stigao u Madrid, iznenada je izgledao starije. Mislim da stil igre nije problem ovog igrača, kao ni mentalitet; rekao bih da je fizički. Platio je cijenu za neke fizičke probleme koji mu nisu omogućili povratak. Nije se vratio u najbolje stanje.”

“Kod njega je uvijek postojao neki izgovor: bio je na 60 posto, momčad nije dobro…. Zidane nije kriv, samo o igraču ovisi hoće li uspjeti preokrenuti situaciju”, zaključio je.

Povratak na Net.hr