VJEROVALI ILI NE

KAD VEĆ NEĆE HTV: Derbi Hajduka i Dinama izravno će prenositi švedska javna televizija!

Švedska nacionalna televizijska postaja SVT u prosincu će prenositi najveći derbi hrvatskog nogometa – sudar između Hajduka i Dinama!

Hrvatska televizija već godinama ne prenosi utakmice domaćeg prvenstva, ali zato će poljudski sudar između Hajduka i Dinama, 17. prosinca, moći u izravnom prijenosu vidjeti gledatelji javne televizije u Švedskoj. Nije šala: sportski program SVT-a pokrenuo je projekt Nogometna groznica u sklopu kojeg će prenositi najveće derbije iz liga koje, inače, nisu u prvom planu.

‘Velike i važne utakmice’

“Diljem svijeta ima utakmica koje su nevjerojatno velike i važne za ljude u tim zemljama, iz političkih, kulturoloških ili povijesnih razloga. Dosad su te utakmice švedski ljubitelji nogometa mogli vidjeti samo u kratkim isječcima na internetu, a sada će ih moći pogledati cijele”, poručio je urednik sportskog programa SVT-a Max Bursell.

Nogometna groznica će početi prijenosom južnoafričkog derbija između Orlando Piratesa i Kaizer Chiefsa, nastavit će se grčkim klasikom između Olympiakosa i Panathinaikosa, a šećer na kraju godine bit će okršaj između Hajduka i Dinama u sklopu 20. kola hrvatskog prvenstva.

“Hrvatski derbi igraju dva najveća kluba u zemlji. Njihovo suparništvo proteže se do dvadesetih godina prošlog stoljeća kada je Dinamov prethodnik Građanski redovito igrao protiv Hajduka. Od pokretanja hrvatske lige ova su dva kluba zajedno osvojila 24 od 25 naslova”, piše u najavi SVT.

Povratak na Net.hr