Napokon u eliti

KAD VEĆ NE MOGU KLUBOVI: Hrvatska ima suca za finale Lige prvaka!

Ivan Bebek postao je prvi hrvatski nogometni sudac u Elitnoj skupini, najvišoj kategoriji Europske nogometne federacije (UEFA).

Hrvatska tako po prvi put ima suca u najvišem sudačkom razredu, što je kruna Bebekove dosadašnje međunarodne karijere. Elitna skupina trenutačno broji 29 sudaca iz 19 zemalja. UEFA je smjestila Bebeka u Elitnu skupinu iz koje se biraju suci za najvažnije utakmice Lige prvaka i Europske lige. Također, upravo iz te skupine biraju se suci za velika natjecanja, pa tako i predstojeće Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

“To je san svakog suca”

“Ponosan sam na to postignuće. Po prvi puta Hrvatska ima suca u Elitnoj kategoriji. To je najviše što se može postići u smislu statusa u UEFA-i, mogu reći da je to san i cilj svakog suca u trenutku kada dođe na međunarodne liste. Zahvalio bih i svojim pomoćnim sucima, to je timski rad i stoga je ovo zajednički uspjeh”, naglasio je Bebek i dodao:

“To je sada početak novog puta jer se otvaraju jasno i nove perspektive, nastupi na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Treba se sada dokazati na toj razini i iskoristiti mogućnosti koje se otvaraju. Nastavljam raditi kao da se ništa nije dogodilo, maksimalno profesionalno pristupam svakom zadatku i onda se mogu nadati ovakvim lijepim vijestima i u budućnosti.”

Strahonja u Prvoj skupini

Istodobno, ostali hrvatski suci na UEFA-inim listama zadržali su svoje pozicije. Marijo Strahonja i dalje je član Prve skupine, Ante Vučemilović-Šimunović Druge skupine, dok su Fran Jović, Tihomir Pejin i Domagoj Vučkov članovi Treće skupine. Na listi sudaca u futsalu Saša Tomić je u Elitnoj skupini, Danijel Janošević u Prvoj skupini, a Nikola Jelić i Andrej Topić u Drugoj skupini. Na listi sutkinja Vesna Budimir je u Drugoj skupini, a Ivana Martinčić i Mihaela Gurdon-Bašimamović u Trećoj skupini.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr