Izdvojili smo pet najvećih pobjeda Barcelone na Santiago Bernabeu, a subotnja je jedna od njih

Od Johana Cruijffa, Ronaldinha, Messija do Luisa Suareza

Barcelona's players celebrate during the Spanish league "Clasico" football match Real Madrid CF vs FC Barcelona at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on November 21, 2015. AFP PHOTO/ JAVIER SORIANO / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Pobjeda Barcelone 4-0 u Madridu protiv Reala, jedna je od najvećih katalonskog kluba u povijesti gostovanja u glavnom gradu Španjolske. Osim što je ostvarena s velikom razlikom, navijače Reala pogodio je i način kako su njihovi ljubimci odigrali istu.

Donosimo vam listu najvećih pobjeda Barcelone.

1. Real Madrid -Barcelona 0-4, Primera 2015/2016.

Prvi El Clasico trener domaćih Rafa Benitez dugo će pamtiti. Osim četiri primljena pogotka, zaboljela je igra koju su prikazali Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i društvo. Luis Suarez s dva pogotka, Neymar i Andres Iniesta, šokirali su Santiago Bernabeu.

2. Real Madrid – Barcelona 2-6, Primera 2008/2009.

Bio je to dvoboj koji je donosio mnogo u sezoni 2008./2009., jer je odlučivao o naslovu. Strijelci za Barcu bili su Messi (2), Henry (2), Puyol i Pique, a za domaće Higuain i Ramos.

https://www.youtube.com/watch?v=EbMdpjFn9sI

U toj sezoni Guardiolina Barca osvojila je tri naslova, Primeru, Kup kralja i Ligu prvaka.

3. Real Madrid – Barcelona 0-5, Primera, 1973/74.

Nizozemac Johan Cruijff otišao je u Barcelonu, iako je tražio i Real, ali on nije htio igrati za klub povezan s diktatorom, generalom Franciscom Francom. Nizozemac je 17. veljače 1974. godine namjestio tri i postigao jedan pogodak.

Pobjeda je pomogla i da Barcelona dođe do prvog naslova prvaka Španjolske nakon 1960. godine, a Cruijff je zaslužio svoju treću Zlatnu loptu.

4. Real Madrid – Barcelona 0-3, Primera 2005/2006.

Ronaldinho je bio prvo ime utakmice odigrane 19. studenoga 2005. godine. Tza Real su igrali Zidane, Beckham, Raul i Roberto Carlos, ali obrana madridske momčadi bila je loša.

https://www.youtube.com/watch?v=Ffj4p288q80

Osamnaestogodišnji Messi imao je odličnu asistenciju za Samuela Eto’oa, Ronaldinho je postigao drugi i treći pogodak na utakmici, prošavši oba puta pored Ramosa. Barcelona je te sezone osvojila prvenstvo i Ligu prvaka.

5. Real Madrid – Barcelona 0-2, LP 2010/2011.

Bila je to prva sezona Josea Mourinha na klupi Real Madrida. Prva polufinalna utakmica Lige prvaka bila je treća utakmica ovih suparnika u sezoni.

U vrlo nervoznoj utakmici bilo je mnogo kažnjenih zbog grubih prekršaja, šamaranja i sarkastičnih reakcija na suđenje, ali utakmica će se pamtiti po dva pogotka Messija u drugom poluvremenu, pogotovo po drugom nakon samostalnog prodora. Te je sezone Barcelona osvojila Ligu prvaka nakon 3-1 pobjede nad Manchester Unitedom.