MORAT ĆE SE PRAVDATI

JUVENTUS OPTUŽEN ZA SURADNJU S MAFIJOM: Mandžukićevom i Pjacinom klubu prijeti kazna

Juventusovog predsjednika Andreu Agnellija i još nekolicinu dužnosnika tog kluba prozvala je Disciplinska komisija Talijanskog nogometnog saveza zbog nepravilnosti pri prodaji ulaznica i suradnje s dijelom navijača povezanih s mafijom, prenosi nogometni portal Goal.

Aktualni talijanski prvak, očekivano, demantira takve navode.

“Zajedno s Francescom Calvom, koji je u to vrijeme bio naš direktor, Alessandrom D’Angelom (direktorom sigurnosti) i Stefanom Merullom (menadžerom za ulaznice) sam prozvan. Ovaj klub, kao ni ja, nema razloga da nekome laže i zato sam ovdje pred vama. Nas se optužuje za suradnju s organiziranim kriminalom. Pod udarom smo više od deset godina, od Calciopoli skandala 2006. godine. Oduzeta nam je titula, izbačeni smo iz lige i proglašeni krivi zbog utjecaja na suce. Ja ću braniti svoje suradnike i ime ovog kluba”, kazao je Agnelli i nastavio objašnjavati:

“Naš jedini zločin je što radimo za klub čiji je ime na svačijim usnama. Nikad se nisam susreo s mafijaškim šefovima. Imao sam razgovore s ultrasima različitih skupina, što je normalno za predsjednika nogometnog kluba. Neki od ultrasa nisu sveci? Da, slažem se, ali oni nemaju nikakve zabrane za utakmicu. Zato sam ovdje da vam kažem istinu.”

Postoje navodi prema kojima bi Agnelli ipak mogao biti suspendiran, a klub kažnjen, no o svemu će se više znati nakon saslušanja.

Predsjednik tog torinskog kluba za kojeh igraju hrvatski reprezentativci Mario Mandžukić i Marko Pjaca nada se drugačijem raspletu priče, a takvog i najavljuje riječima:

“Žao mi je što ću vas morati razočarati, ali mi ćemo samo raditi da Juventus raste još godinama.”

Povratak na Net.hr