Igračina

JUNAK EURA: Bilić otkrio što je napisao u poruci čovjeku kojem se klanja cijeli svijet

Bivši izbornik hrvatske reprezentacije i aktualni trener West Hama Slaven Bilić otkrio je sadržaj SMS poruke koju je poslao najboljem igraču svoga kluba Dimitriju Payetu uoči njegova prvog nastupa na Europskom prvenstvu.

Francuzi su u prvoj utakmici prvenstva kojem su domaćini teže od očekivanja svladali Rumunje s 2-1, a apsolutno najbolji igrač na terenu bio je upravo Payet (29) kojem je to bio prvi nastup na velikom natjecanju. Payet je u 57. minuti asistirao Olivieru Giroudu za vodeći gol Tricolora, a potom je u 89. minuti fantastičnim pogotkom donio pobjedu Francuskoj.

Svi napadi preko njega

“Prije utakmice Francuska – Rumunjska u petak poslao sam Payetu poruku i zaželio mu sve najbolje. U poruci je stajalo: ‘Uživaj, ništa ne moraš dokazivati, ti si najbolji igrač tamo.’ Nisam bio u krivu, zar ne? Bio je fantastičan, ne samo zbog pobjedničkog gola, nego i sveukupno. Francuska je cijelo vrijeme igrala preko njega”, napisao je Bilić u kolumni za Daily Mail.


“Kad je Payet bio na lijevoj strani, Francuzi su napadali po toj strani. Kad je otišao u sredinu, napadali su kroz sredinu. Nevjerojatno je kako je u toj jakoj francuskoj reprezentaciji većina igrača tražila Dimitrija. Čudesno je to, posebno kad se uzme u obzir da nije bio standardan u reprezentaciji. Morao se dokazati”, dodao je Bilić.

Povratak na Net.hr