VIDEO: Junaci cijelog svijeta bacili Hrvatsku na rub očaja!

Svaka čast! Meksikanci su u utorak navečer postali sportski junaci svijeta i treba im čestitati. Odigrali su herojski i pokazali kako se igra protiv Brazila kad ovima ne pomažu suci. Nažalost, 0:0 Brazila i Meksika u Fortalezzi mogla bi postati i rezultatska katastrofa za Hrvatsku.

Matematika je jasna. Ako Vatreni nakon remije Brazila i Meksika žele izboriti drugi krug, moraju pobijediti u obje preostale utakmice u skupini A. Prvo u srijedu Kamerun, a onda sljedećeg ponedjeljka i Meksiko.

A to će, moramo priznati, biti jako teško. Pogotovo nakon ovoga što su u utorak navečer prikazali Meksikanci. Takav otpor Brazilu, na njihovom terenu, u tako važnoj utakmici, već dugo im nitko nije pružio. Daleko od toga da je rezultat realan. Brazilci su imali barem tri zicera, tri prilike koje bi gotovo mogli svrstati u rang jedanesterca, ali igrač utakmice, vratar Guillermo Ochoa, sve je to skinuo, uz još nekoliko vrhunskih udaraca.

https://vine.co/v/MI0vg7eTE5Y/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Kada je obranio zadnji zicer pred kraj utakmice, ostao je stajati na crti i sam se sebi nasmijao u čudu.

Jer Meksiko je sada na rubu drugog kruga Svjetskog prvenstva, Brazilci ne mogu ni zamisliti da će prokockati sva tri boda u zadnjoj utakmici protiv Kameruna, a Hrvatska je zato u nezavidnoj situaciji. A sve je to Meksikancima donio golman Ajaccija, francuskog drugoligaša koji, zapravo, traži novi klub!?

Žele li i drugi krug, Vatreni sada moraju pobijediti i Kamerun i Meksiko. Druge opcije su prilično nerealne.

U svakom slučaju, sad je na našim Vatrenima da odigraju herojski.

https://vine.co/v/MI2EqKOutLL/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Guillermo Ochoa, vratar meksičke reprezentacije, obranio je svih 6 udaraca koje su brazilski nogometaši uputili u okvir njegovog gola. Niti jedan drugi vratar nije imao više obrana dosada na utakmicama ovog Mundiala u Brazilu…

Ochoa je, prema tome, statistički odradio najuspješniju utakmicu dosad od svih golmana na svjetskoj smotri. Međutim, statistika neće otkriti koliko su to bili teški i zahtjevni udarci koje je skinuo 28-godišnji vratar francuskog Ajaccija.

Inače, omjer u udarcima bio je 15-13 u korist Brazila, a u udarcima u okvir gola 6-2. Brazilci su izveli četiri kornera, jedan više od Meksika…

Povratak na Net.hr