Bayern već rasturio Borussiju: ‘Mi smo za njih supermarket’

Trener Borussije Jürgen Klopp kritizirao je taktiku Bayerna da oslabi svog najvećeg suparnika. Bayern je već kupio Maria Götzea, a navodno su već dogovoreni transferi još dvojice igrača dortmundske Borussije – Matsa Hummelsa i Roberta Lewandowskog.

“Mi smo za Bayern supermarket, žele naše najbolje igrače jer znaju da ih mi ne možemo platiti kao oni. To je kao u filmovima o Jamesu Bondu, samo što su oni negativci. Mi ne možemo suludo trošiti kao Real ili Bayern, koji ostavljaju dugove budućim generacijama”, rekao je Klopp i otkrio:

“Bayern me 2008. htio angažirati, Uli Hoeness je razgovarao sa mnom, no na kraju su ipak odabrali Klinsmanna“, otkrio je trener koji je zbog svojih živopisnih nastupa miljenik javnosti, ali i novinara u Njemačkoj.

Na zanimljiv je način objasnio i kako motivira svoje igrače prije velikog finala nogometne Lige prvaka.

“Imam mnogo načina koji mi služe kao motivacija. Jedan od načina je pokazivanje slika nogometaša Barcelone kada slave pogodak. Namjerno ne želim pokazivati nikakav video, jer ne želim ničim kopirati katalonski sastav”, rekao je Klopp i nastavio:

“Pokazujem im slike jer one govore koliko strasno igrači Barcelone doživljavaju svaki pogodak. Oni se svakome vesele kao da je prvi, a ne 5.868 po redu. To tako mora biti uvijek. Takve osjećaje moji nogometaši moji ispoljavati dok god igraju nogomet”.

Povratak na Net.hr