Oni se ne šale! Messi bi mogao u zatvor na šest godina!

I dok u hrvatskom sportu aktualni ministar nije ni blizu na sva zvona najavljenom ‘isušivanju močvare’, u Španjolskoj nema šale. Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi, optužen je za utaju poreza.

Španjolski ministar obrazovanja, kulture i sporta, Jose Ignacio Wert, jasno je poručio:

“Zakon je jednak za sve, pa tako i za najboljeg igrača svijeta”.

Četverostruki osvajač Zlatne lopte je osumnjičen za poreznu prijevaru izvedenu u razdoblju od 2006. do 2009. godine. Messi i njegov otac navodno su lažno prikazivali prihode zarađene korištenjem igračeva lika u komercijalne svrhe. Oštetili su time državu za otprilike četiri milijuna eura.

Messi je putem svoje Facebook-stranice odmah negirao sve optužbe, no istraga protiv nogometaša koji godišnje zaradi preko 30 milijuna eura će svejedno biti sprovedena.

Mediji i javnost odmah su osudili Argentincaq, stoga je Wert pokušao primiriti situaciju:

“Ipak, moramo poći od pretpostavke da je nevin, baš kao i u slučaju sa svim ostalim osobama optuženim za takvo što. U ovome slučaju moramo gledati samo osobu, a ne sport kojim se bavi i koliko je ista uspješna u njemu.”

Državni tužioc za sjeverno-istočni dio Katalonije već je podigao optužnicu, a ukoliko se dokaže da je kriv, španjolski mediji tvrde da bi Messi iza rešetaka mogao provesti i do šest godina!

Leo je trenutno u rodnoj Argentini gdje ga nakon nastupa za reprezentaciju očekuje odmor od naporne sezone.

Povratak na Net.hr