hnl

PAMETNOM DOVOLJNO

JOŠKO JELIČIĆ BRILJIRAO IZJAVOM U ANALIZI SUSRETA DINAMO-LOKOMOTIVA: ‘U ugovoru mi ne piše da moram analizirati treninge’

Stručni komnetator HRT-a Joško Jeličić, poznat po svojim analizama bez uvijanja i ukrašavanja situacije u hrvatskom nogometu, ponovno je briljirao prokomentiravši susret Dinama i Lokomotive igran u nedjelju u sklopu 16. kola Prve HNL.

Susret između favorita za naslov prvaka u nacionalnoj ligi i momčadi poznatoj pod nazivom Dinamova filijala završio je 2-0 za lidera ljestvice kao što, uostalom, po pravilu i završavaju svi ogledi ovih dvaju suparnika.

Deplasirano…

Jeličić je u emisiji Stadion ovako prokomentirao taj ogled:

“U ugovoru mi ne piše da moram analizirati treninge… Deplasirano je pričati o toj utakmici ako znamo da je 128 igrača prelazilo iz jednog kluba u drugi, od 27 utakmica Dinamo ima 26 pobjeda, s tim da je Lokomotiva najčešće među pet vodećih u ligi. Svi su uspjeli dobiti Dinamo osim Lokomotive. Pametnom dovoljno…”

Hajduk naznačio kako će igrati

Toliko o klubu u koji je stigao iz Hajduka čiju pobjedu protiv Istre i promjenu trenera (stigao Željko Kopić) ovako vidi:

“Ne sumnjam u njegovu stručnost, studioznost, u svim klubovima njegova je momčad imala prepoznatljivu igru, uravnoteženost, ali važno je i koliko će biti mentalno spreman za takvu sredinu. Dok su mu igrači mentalno potunuli i najvažnije je kako će pomiriti ambicije rezultata i kvalitete u svlačionici, nagomilane probleme. Prije svega trebaju mu kvalitetne zimske pripreme i prijelazni rok. Hajduk je kondicijski vrlo upitan, ako su tempirali formu za europske utakmice, to je sad došlo na naplatu. Kod njega momčad igra visoki presing, a oni nisu fizički spremni. I kad se ispušu, dolaze do izražaja boljke obrane.”

“Hajduk je naznačio kako bi želio igrati, naravno da ne može tako 90 minuta, ali jasne su bile smjernice da Said napada središnjeg stopera, a Erceg i Hamza zatvaraju bočni prosor i zabadaju se, Bašić i Radošević pritiskali su vezne…”

“Istra je kao momčad dobro strukturirana, jaki su u duelu, imaju brzih igrača, ali kad većina nisu plaćeni 5-6 mjeseci, teko je pričati o profesionalizmu i koncentraciji.”

Rijeka plaća danak

Aktualni prvak Rijeka, pak, niti u petoj uzastopnoj utakmici nije stigao do pobjede. Jeličić kaže:

“Nisam vidio probleme u igri, vitalne situacije. Intenzitet, agresivnost, statistika… nevjerojatno je. Ali Rijeka plaća danak odlaska trojice ponajboljih Andrijaševića, Ristovkog i Bezjaka, te vraćanja Vešovića u zadnju liniju, nedostaje taj broj centrašuteva. A imali su 18 kornera bez ijednog udarca. Malo tu trener može utjecati… Također, igraju Europu, troše se, Matjaž je sam rekao da Pavičić nije igrao zbog toga, a lijeva strana ionako ne funkcionira prema naprijed.”

Povratak na Net.hr