Josip Šimunić dobio maksimalnu kaznu!

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske napokon je riješilo 'slučaj Šimunić'.

21.11.2013.
17:53
VOYO logo

Državno odvjetništvo je Joeu Šimuniću izdalo prekršajni nalog na maksimalnih 25.00 kuna jer je 'raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja'. Priopćenje DORH-a prenosimo u cjelosti.

"Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je izdalo hrvatskom državljaninu (1978.) prekršajni nalog zbog prekršaja iz članka 39.a stavak 1. točka 2. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. (21. 11. 2013.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršajnim nalogom mu se stavlja na teret da je oko 22,15 sati 19. studenog 2013., u Zagrebu, na stadionu Maksimir, nakon službenog završetka utakmice nogometnih reprezentacija Hrvatske i Islanda; a u vrijeme dok su se na stadionu još uvijek nalazili navijači; uzeo mikrofon i izašao na središnji dio travnjaka te iako svjestan da uzvik "Za dom", uz odzdrav okupljenih "Spremni!" simbolizira službeni pozdrav za vrijeme totalitarnog režima Nezavisne države Hrvatske te kao takav predstavlja manifestaciju rasističke ideologije, prezir prema drugim ljudima zbog njihove vjerske i etničke pripadnosti te trivijaliziranje žrtava zločina protiv čovječnosti, okrenuo se gledateljima te uzviknuo "Za dom!", nakon čega je uzdignutom rukom uvis pozvao gledatelje na odgovor, što je dio gledatelja i učinio podizanjem ruke i odgovaranjem riječju "Spremni!", a potom sve to isto i ponovio još tri puta. Okrivljenik im je na kraju čestitao riječima "svaka vam čast", a opisanim je raspirivao rasnu mržnju i uznemiravao ostale sudionike javnog okupljanja.

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo državno odvjetništvo, temeljem članka 39.a stavka 1. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima okrivljeniku izriče maksimalnu novčanu kaznu", stoji priopćenju DORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo