Josip Šimunić dobio šokantnu kaznu od FIFA-e!

FIFA je objavila da je Josip Šimunić kažnjen s 10 utakmica zabrane nastupa za hrvatsku reprezentaciju, dok će Mario Mandžukić propustiti spektakl s Brazilom na otvaranju SP-a!

16.12.2013.
18:02
VOYO logo

Šimunić će zbog vođenja navijanja 'Za dom - spremni' nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za SP protiv Islanda morati platiti 30 tisuća švicarskih franaka, a za vrijeme trajanja suspenzije, koja počinje prvom utakmicom Hrvatske na SP-u u Brazilu, neće smjeti biti ni u prostoru stadiona!

"Disciplinska komisija uzela je u obzir kako je Šimunić zajedno s navijačima izvikivao hrvatski pozdrav kojeg je za vrijeme 2. svjetskog rata koristio fašistički ustaški pokret. Disciplinska komisija se složila da je skandiranje bilo diskriminirajuće i uvredljivo za dostojanstvo pojedinca, grupe, rase ili religije. Uzevši u obzir sve okolnosti, a posebno težinu incidenta, komisija je odlučila suspendirati igrača na 10 službenih utakmica", stoji između ostalog u objašnjenju FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju FIFA ističe da je njezin Kongres u svibnju 2013. godine usvojio rezoluciju o borbi protiv rasizma i diskriminacije, a u njoj se zalaže za stroge kazne kako bi poslala snažnu poruku da diskriminaciji nema mjesta u nogometu.

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istodobno, Mario Mandžukić dobio je jednu utakmicu kazne zbog izravnog crvenog kartona nakon prekršaja na Gudmundssonu, pa će propustiti spektakularni susret s Brazilom na otvaranju SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo