Da je barem Šimunić ovaj potez povukao kad je trebao

Nakon što je dobio drastičnu kaznu od FIFA-e koja ga je dotukla, Josip Šimunić je zašutio.

17.12.2013.
15:49
VOYO logo

Josip Šimunić je zauzeo mjesto u svim svjetskim medijima, ali nažalost iz krivih razloga.

Kada je tijekom velikog slavlja zbog plasmana na SP u ruke uzeo mikrofon i u Maksimiru poveo skandiranje 'Za dom - spremni', vjerojatno ni u najcrnjim snovima nije sanjao da će to biti njegov reprezentativni kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA mu je opalila drastičnu kaznu od 10 utakmica suspenzije, 30 tisuća švicarskih franaka, te ga dotukla porukom da nije dobrodošao na stadione na kojima će igrati Vatreni čak ni kao navijač.

Za razliku od jutra nakon utakmice s Islandom, kada je na službenim stranicama Dinama objašnjavao svoj potez, ovaj put se odlučio povući i ne davati nikakve komentare. Tek je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović rekao kako se čuo s njim te prenio kako je reprezentativac "ogorčen i potresen" te da "nikako nije očekivao ovakvu kaznu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/QL4du3XRil0

Da je barem u trenutku euforije, kada je u ruke uzimao mikrofon i krenuo u čin koji će ga jako skupo koštati, imao mudrosti da stane, razmisli i zašuti, danas bi se zajedno sa suigračima veselio nastupu na svom posljednjem SP-u i nakon njega časno oprostio s kockastim dresom kojeg obožava i za koji je davao maksimum u svakom od svojih 105 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako je zauvijek ostala mrlja na jednoj uspješnoj sportskoj karijeri i tuga koju će i vrijeme teško izliječiti.

"Sigurno da mu nije lako jer je Svjetsko prvenstvo u Brazilu trebala biti kruna njegove karijere, ali što je tu je. Trebamo biti uz njega i pomoći mu da to što prije prebrodi, a ima našu punu podršku. Vjerujem da će već na Poljudu pokazati koliko je u glavi jak. Apsolutno smatram da je kazna previsoka, interno sam se nadao da će biti financijska kazna. Znam da će se Joe žaliti, ali iskreno sumnjam da bi ikakvo moguće smanjenje bilo takvo da bi Joe mogao na SP", izjavio je za službenu stranicu Dinama Zoran Mamić, koji nije želio nagađati o Šimunićevoj budućnosti u Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To ipak trebate vidjeti s njim iako mi je jasno da ne želi pričati, treba ga razumjeti. Nismo o tome niti razmišljali jer on ima ugovor do ljeta i vjerujem da će ostati s nama do kraja."

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo