Mourinho 'oprao ruke': 'Zašto bi to bila moja pogreška?'

'Sudac je jako pogriješio jer nam je poništio regularan pogodak Benzeme i nije nam dosudio kazneni udarac u završnim minutama.

25.11.2012.
11:02
VOYO logo

Trener Real Madrida Jose Mourinho odbio je okriviti suce i okarakterizirati loše suđenje kao glavni razlog poraza njegove momčadi u gostima kod Betisa 1:0 u 13. kolu Primere.

Kraljevi su ostali na osam bodova zaostatka za vodećom Barcelonom koja ima i utakmicu manje. Iako je još uvijek rana faza prvenstva, Real Madrid je još jednom u Sevilli napravio veliki korak unazad u borbi za naslov prvaka. Kažemo, još jednom, jer je 15. rujna već izgubio u Sevilli, ali tada od istoimenog domaćina, također s 1:0. Bio mu je to posljednji poraz prije ovog u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak vrijedan tri boda za Betis zabio je Benat Etxebarria u 17. minuti prvog poluvremena. Suci su poništili pogodak Karima Benzeme zbog zaleđa, a sudeći prema Joseu Mourinhu, njegova momčad oštećena je i za nedosuđeni kazneni udarac. Portugalski stručnjak se svejedno nije želio vaditi na suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitam nogometašima Betisa jer su ostavili sve na travnjaku i bili su nevjerojatno borbeni i požrtvovni. Sudac je jako pogriješio jer nam je poništio regularan pogodak Benzeme i nije nam dosudio kazneni udarac u završnim minutama. Svejedno, Betis zaslužuje moje poštovanje jer je nadigrao Real Madrid", rekao je Mourinho.

Portugalac je odbio okriviti umor za ovaj poraz, nakon što je njegova momčad u srijedu imala iscrpljujuću utakmicu u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja (1:1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojim biti objektivan. Kada moja momčad izgubi, ne želim za poraz kriviti nešto drugo. Neke druge momčadi možda imaju lakši kalendar natjecanja, ali mi ovdje govorimo o vrhunskim profesionalcima. Treba uzeti u obzir mentalnu snagu, ambiciju i momčadski duh. Igrači od 23 ili 24 godine trebali bi biti u mogućnosti odigrati dvije utakmice u četiri dana. Kada pobijedimo, onda svi pobjeđujemo, a kada izgubimo, izgubio je trener. Zašto bi to bila moja pogreška?"

Na kraju je Mourinho rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moguće je da ćemo prvenstvo završiti s 11, 13 ili 9 bodova iza Barcelone. Utrka je još uvijek otvorena. Mi nismo niti optimisti niti pesimisti. Uostalom, nećemo se fokusirati samo na jedno natjecanje", zaključio je Mourinho.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo