MA, KAKVA MIROVINA

‘JOŠ NEMOJTE PLANIRATI MOJ SPROVOD’: Pogledajte kako je briljantni Buffon začepio usta kritičarima

Glavna priča prve ovotjedne večeri Lige prvaka neupitno je legendarni vratar i kapetan Juventusa Gianluigi Buffon (38).

Stara dama je u trećem kolu Dinamove skupine H kao gosti nadigrala Lyon s 1-0, ponajprije zahvaljujući Buffonu koji je radio čuda na golu. U prvom je poluvremenu obranio jedanaesterac Alexandreu Lacazetteu, ali to nije bilo ništa prema nevjerojatnim obranama u nastavku. Dovoljno će reći da mu je pljeskao čak i kolega na drugoj strani terena, Lyonov golman Anthony Lopes.

NEUNIŠTIVI BUFFON RADIO ČUDA: Juan Cuadrado majstorijom za pamćenje donio pobjedu Juventusu

‘Čuo sam puno glupih stvari’

Buffon je u posljednje vrijeme bio na udaru žestokih kritika zbog pogrešaka, kako u dresu kluba, tako i reprezentacije. U Lyonu je, međutim, potvrdio da još nije vrijeme za mirovinu.

“Još nemojte planirati moj sprovod. Puno sam puta rekao, bez imalo arogancije, da sam iznimno samokritičan i ne moram slušati druge koji koriste određene situacije da pokažu nepoštovanje i manjak korektnosti prema ljudima. Čuo sam puno glupih stvari posljednjih tjedana, a samo jedan pravi komentar: ‘Očekujem više od Buffona’. To je istina i s time se slažem svim srcem”, pričao je emotivni Buffon nakon utakmice.

‘Bili smo bolji s desetoricom’

Kao i prema samom sebi, Buffon je kritičan i prema cijeloj momčadi koja je u utorak uspjela izboriti pobjedu iako je od 54. minute i isključenja Marija Lemine imala igrača manje.

“Juve se mora popraviti jer ovo, po mome mišljenju, neće biti dovoljno da odemo do kraja. Paradoksalno, izgledali smo kompaktniji i više kao momčad kad smo ostali s desetoricom igrača. Mučili smo se kad smo bili pod pritiskom, ali isto tako, nismo bili zadovoljni samo bodom što pokazuje naš karakter”, zaključio je Buffon.

Povratak na Net.hr