Još jedna pljuska stigla na adresu HNS-a

'Nedostajali su dokazi, koji su se sada pojavili.

1.1.2012.
14:30
VOYO logo

Zvonimir Soldo, miran i samozatajan, ali uvijek iskren i bez pardona, odlučio je prokomentirati stanje u hrvatskom nogometu. U HNS-ovoj trakavici u kojoj kolaju razlilite struje, nije zauzeo ničiju stranu, no logično kaže kako ovakav nogomet više nema smisla.

"Premda je Dinamo nakon dugoga čekanja izborio Ligu prvaka, zaključak je jasan, nije dobro! Tonemo. Problema je više, a jedan od temeljnih je nedostatak ulaganja u nogomet. Naša je infrastruktura očajna. U prošlih dvadeset godina u nas se nije sagradilo gotovo ništa. Jedino čime se možemo pohvaliti jest stadion u Puli, Zagrebov kamp i zgodan stadion u Dugopolju. Kako pričati o ozbiljnom nogoemtu kad mnogi naši prvoligaši nemaju čak niti jedno pravo pomoćno igralište. Nije li paradokslalno da Ilija Lončarević može napisati knjigu Kako napraviti trening iza gola. Jest, paradoksalno je, a Lončarević to stalno radi. No, to je samo jedan problem našega nogometa. Global je loš i stoga mi sve više zaostajemo. Ako se ništa ne učini, otići ćemo još jedan korak niže. Potrebne su promjene. Kako bi se krenulo prema boljitku, nužno je mnogošto i korjenito promijeniti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem je, kako navodi, rad sa djecom od najranije dobi.

"Nogomet je danas brz, brži, najbrži..., a u nas igrači do Prve lige dolaze tehnički i taktički neobučeni. Takvi se ne mogu nositi s imalo ozbiljnijim europskim izazovima. Mi imamo brojne škole nogometa. Pazite na naziv, škole nogometa! Škola nogometa tjera na zaključak kako mladež u školama nogometa uči nogomet. No, jesu li to doista škole nogometa ako iz njih izlaze tehnički i taktički neobučeni igrači? Očito, nisu. Naš je veliki problem u tome što se djeca ne educiraju, već se s njima odmah lovi rezultat. U inozemstvu do 12 godina nema natjecanja, kod nas djeca sa 7, 8 godina igraju lige, a s deset treniraju dva sata dnevno. Što nije normalno. Nije mi jasno zašto se nešto zove škola nogometa, ako to nije to."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soldo je otkrio najveći Dinamov nedostatak u Ligi prvaka.

"Da bi bio konkurentan, Dinamo bi morao poraditi na pripremi momčadi za Ligu prvaka. Ako se želi rezultat, može se u izlog gurati jedan igrač, ali ne i više."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je rekao i što misli o trenutnim aferama koji potresaju hrvatski nogomet.

"Uvijek se u nas pričalo, u kafićima, na ulici, oko terena, da se nešto događa. Ali sve je to bilo rekla-kazala. Nedostajali su dokazi, koji su se sada pojavili. Nadam se da će se afera raščistiti do kraja i da će se svima koji su u nju upleteni za vijeke vjekova zabraniti rad u nogometu. Nema nogometa, zapravo nema ničega, ako postoji sumnja. Tko će gledati natjecanje ako je upitan put do rezultata", zaključio je u razgovoru za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo