JESU LI OPRAVDALI SILNE MILIJUNE? / Plaćeni su suhim zlatom, a ovdje otkrijte je li to bilo opravdano

Image
Foto: Screenshot

Veliki je magnet postala kineska Super liga svjetski poznatim nogometašima koji su bili spremni za ogromna primanja odustati od razine nogometa na kojoj su dotad bili.

6.11.2016.
8:00
Screenshot
VOYO logo

Također, neki od tih igrača u potpunosti su nestali s radara prosječnog zaljubljenika u nogomet pa Four Four Two podsjeća na njihove izvedbe rangirajući njihovu uspješnost u kontekstu vrijednosti i primanja za koja su ondje preselili.

Suzili smo njihov izbor na petoricu trenutačno najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Fredy Guarin, iz Intera u Shanghai Shenhuu - 11 milijuna eura

Stigao je Kolumbijac u siječnju u trenucima kad su se navijači pitali je li u momčadi kojoj ne manjka veznjaka potreban još jedan. Dokazao se, oduševio navijače i pomogao klubu unaprijediti prošlosezonsku poziciju na ljestvici. Natjecanje su završili na četvrtom mjestu, a lani su bili šesti. Izvor piše da mu nedostaje kvalitete u završnoj trećini terena i razumijevanja sa suigračima, ali i da je imao solidnu sezonu.

4. Hulk, iz Zenita u Shanghai SIPG – 55 milijuna eura

'Teško je donijeti sud o igraču koji je stigao usred sezone i pritom se ozbiljno ozlijedio, a da je već zabio u prvoj utakmici. Postoje ipak znakovi koji ukazuju na to da će Hulk uivati u Kini u jednakoj mjeri u kojoj tamošnji braniči neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet golova u sedam utakmica ukazuju na to da bi 2017. za njega trebala biti uspješna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Renato Augusto, iz Corinthiansa u Beijing Guoan – 8 milijuna eura

Činilo se da bi mu vrhunac godine trebalo biti to da je brazilsku reprezentaciju vodio do olimpijskog zlata, što vjerojatno i jest, ali ukupni dojam znatno je popravio drugi dio sezone. Momčad mu je završila na razočaravajućem petom mjestu, ali kako su izgledali u uvodnom dijelu ovo je i dobar rezultat.

2. Burak Yılmaz, iz Galatasaraya u Beijing Guaon – 8 milijuna eura

Jedva da je zbog ozljede i nastupio u prvom dijelu sezone. Unatoč tome pronašao je mjestu među turskim reprezentativcima za nastup na Euru, a sve što je promašio u dresu prijašnjeg kluba i izabrane vrste počeo je pogađati u Kini. U posljednjih jedanaest utakmica za Beijing Guoan postigao je isto toliko golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Alex Teixeira, iz Šahtara u Jiangsu Suning – 50 milijuna

Mnogim je nogometašima ukrajinski Šahtar poslužio za odlazak u jače europske klubove, a ofenzivni brazilski veznjak krenuo je u suprotnom smjeru i dokazao, koliko je to moguće, da Jiangsu nije uzalud toliko platio njegovo dovođenje. Ne samo da je s pozicije iza napadača postigao jedanaest golova uz osam asistencija, Brazilac je definitivno postao igrač oko kojeg se gradi momčad koju svojom igrom čini boljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo